Diyarbakir'da Kisa Kaya Tirmanis Sampiyonasi Yapildi

Diyarbakir’da 4-5 Subat tarihlerinde yapilan Türkiye Dagcilik Federasyonu’nun 2023 faaliyet programda yer alan Spor Tirmanis Büyükler Bouldering (Kisa Kaya) Türkiye Sampiyonasi sona erdi.

Diyarbakir’da 4-5 Subat tarihleri arasinda ikincisi düzenlenen Spor Tirmanis Büyükler Bouldering (Kisa Kaya) Türkiye Sampiyonasi Türkiye Dagcilik Federasyonu, Diyarbakir Gençlik ve Spor il müdürlügü ve Yenisehir Belediyesi tarafindan ortaklasa yapilan sampiyonaya 15 ilden 69 sporcunun katildi

Müsabakalar 4 Subat saat 09.30’da seremoni ile basladi.

Bugün de yari final ve final turlarinin ardindan müsabakalar ödül töreni ile son buldu. Sampiyonaya Yenisehir Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, Diyarbakir Gençlik ve Spor Il Müdürü Nüammer Uslu ve Spor Hizmetleri Müdürü Aydin Çetin katildi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Spor Tirmanistan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Ekin, Diyarbakirli sporseverlerin de ilgiyle izledigi müsabakalar problemsiz bir sekilde tamamladiklarini ifade ederek, "Yenisehir Belediyesi sponsorlugunda gerçeklesecek olan 4-5 Subat, 11- 12 Mart ve 29-30 Nisan tarihlerinde farkli kategorilerde Türkiye spor tirmanis Sampiyonasina ev sahipligi yapilacaktir. Desteklerinden ötürü Yenisehir belediye baskan Vekili Murat Besikci, Türkiye Dagcilik federasyonu Baskani Ersan Basar Diyarbakir Gençlik ve Spor il Müdürü Nüammer Uslu ve Spor Hizmetleri Müdürü Aydin Çetin’e sonsuz tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA