Antalya'da Lider Klassis Golf Kulübü

Bu yil ikincisi düzenlenen TGF Türkiye Kulüpler Arasi Golf Turu, Antalya Belek’te yer alan Antalya Golf Kulübü’nde oynandi.

Türkiye Golf Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve ilk ayagi Antalya Golf Kulübü’nün The Pasha ve PGA Sultan Sahalarinda oynanan TGF Türkiye Kulüpler Arasi Golf Turu 1. Ayak müsabakasinda, A kategorisinde 9, B kategorisinde 13 kulüpten, toplamda 22 takimin bulundugu turnuvada 176 oyuncu sahaya çikti.

Ankara Golf Kulübü, Regnum Bodrum Golf Country, Bodrum Golf Kulübü, Istanbul Golf Kulübü, Ankara Karya Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, Tauros Golf Kulübü, 19 Mayis Samsun Golf Kulübü, Atasehir Golf Kulübü, Izmir Golf Kulübü, Cullinan Golf Kulübü, Kusadasi Golf Kulübü’nün katildigi organizasyon, A kategorisi ve B kategorisi olarak iki farkli kategoride düzenlendi.

Oynanan turnuvanin formatina göre, her takim 8 kisi olacak ve 8 kisiden en iyi 6 skor yapan oyuncularin skorlarinin toplami takimin siralamasini belirleyecek. Hem A Kategorisi hem de B Kategorisinde oynanan iki gün sonunda, siralamada yer alan son takim 2 puan alacak ve her bir üst siradaki takimlar, siralama yükseldikçe ilave 2 puan eklenerek yapilacak puanlama sistemi kullanilacak.

Bu puanlama sistemine göre PGA Sultan Golf Sahasi’nda oynanan A kategorisinin ilk ayaginin sonunda Hasan Karagöz, Yusuf Teoman, Selim Esemenli, Daehun Kim, Muhsin Bayramoglu, Cavit Yildiz, Armagan Çetintas ve Hasan Gülkaya’dan olusan Klassis Golf Kulübü takimi iki gün toplaminda 889 net skorla birinci olarak 18 puanin, Selim Coskunkan, Ercan Çek, Bekir Basak Ünal, Nureddin Katiranci, Recep Turan, Mehmet Sönmez, Ahmet Çagil ve Ali Sahin’den olusan Tauros Golf Kulübü takimi toplamda 894 net skorla ikinci 16 puanin, Murat Sarsel, Beyhan Goldman Benardete, Cengiz Sahin, Hasan Akçakayalioglu, Bülent Ciritçi, Kivanç Oktay, Selim Gülmen ve Erhan Kamisli’dan olusan Kemer Golf Kulübü takimi ise toplamda 918 net skorla 14 puanin sahibi olarak üçüncü oldu.

The Pasha Golf Sahasi’nda oynanan B kategorisinin ilk ayak müsabakalarinin sonunda Basak Kaya, Eda Kutay, Yagmur Dogan, Suat Durkan, Turan Mutlu, Çagri Türköz, Mürüvet Salor ve Altug Bayram’dan olusan Ankara Golf Kulübü takimi toplamda 389 stableford skorla birinci olarak 26 puanin, Merve Sarigöl, Suat Bayram, Edip Soyak, Mehmet Saraçoglu, Hakan Güleç, Murat Kaan Güneri, Arif Can Kaman ve Zeynep Çelikoglu’ndan olusan Istanbul Golf Kulübü takimi toplamda 385 stableford skorla ikinci olarak 24 puanin sahibi olurken, Nida Yilmaz, Halil Bahçecioglu, Birol Uygurlu, Austin Kim, Richard Özatacan, Mert Sari, Cem Kosmaz ve Kandemir Özdemir’den olusan Regnum Bodrum Golf Kulübü takimi ile Nuray Öztürk, Handan Akti, Burcu Mangör, Yakup Içgören, Hülya Akar, Bilal Öztürk, Nejmettin Kiliç ve Fikret Öztürk’ten olusan Bodrum Golf Kulübü takimi ise 378’er stableford skorla 21 puanin sahibi olarak üçüncülügü paylastilar.

Oynanan ayaklar sonunda puanlar toplanacak ve bir genel klasman tablosu olusturulacak. Dördüncü ayagin ardindan en yüksek puani toplayan takim Tur Sampiyonu olacak.

TGF Türkiye Kulüpler Arasi Golf Turu 2. Ayak müsabakasinin A Kategorisi müsabakalari 15-16 Nisan 2023, B kategorisi müsabakalari ise 29-30 Nisan 2023 tarihlerinde Bodrum Regnum Golf Kulübü’nde oynanacak.

Kaynak: İHA