Minik Futbolcular, Yigit Demirel Için Top Kosturdu

Rize’de üzerine kale diregi devrilmesi sonucu hayatini kaybeden 8 yasindaki minik futbolcunun anisina Rize Belediyesi futbol turnuvasi düzenledi.

Çaykur Rizespor’un 8-10 yas takimi oyuncusu 8 yasindaki Yigit Demirel, 7 Aralik 2022 Çarsamba günü Çaykur Rizespor’un altyapi tesislerinde kale

diregi üzerine devrilmesi sonucunda hayatini kaybetmisti. Yigit için Rize Belediyesi mahalleler arasi futbol turnuvasi düzenledi.

Düzenlenen turnuvada 18 mahalle takiminin mücadelesi sahne olurken, takimlara mahalle muhtarlari teknik direktörlük yapti. Finalde Müftü Mahallesi ve Atmeydani Mahallesi karsi karsiya geldi. Finalde 1-1’lik sonuçla son bulan maçi penaltilarda Atmeydani Mahallesi kazandi. Müftü Mahallesi oyunculari gözyaslarini tutamazken, Atmeydani Mahallesi arkadaslarini teselli etti. Müsabakalarin ardindan turnuvanin kazananlarina madalyalari ve kupalari verildi.

Programa katilan Yigit’in annesi Huriye Demirel ve babasi Ugur Demirel’e ise plaket takdim edildi.

Yigit Demirel anisina yapilan etkinligin güzel geçtigini ifade eden Rize Belediye Baskani Muhittin Aydin Bilsel, "Rize’de mahalle muhtarlarimizin önderliginde geçmis zamanda talihsiz bir olayda kaybettigimiz Yigit Demirel’in anisina futbol turnuvasi düzenledik. Merkezde 18 mahalle muhtarimizin katilimiyla yapmis oldugumuz turnuvanin finali yapilmasiyla son buldu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Turnuvadan sonrada geleneksel oyunlari düzenledik" ifadelerini kullandi.

Düzenlenen turnuvanin devaminin da gelecegini belirten Resadiye Mahallesi Muhtari Irfan Kaya, "Bu tür turnuvalari düzenleyerek çocuklari organize ederek sosyal yasamin içerisine çekerek çocuklarin mutlu oldugunu görmek bizi duygulandirdi. Rize Belediyesi çok büyük bir etkinlige imza atti. Katilan tüm takimlara gönülden tebrik ediyorum. Bu organizasyon Küçük yavrumuzu anisina yapildi. Insallah ikincisi ve üçüncüsü de yapilacak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA