Derince'ye Yeni Spor Tesisi

Derince 49 bin 300 metrekare alanda yapilacak gençlik ve sporcu egitim merkezinin yapim ihalesine 4 firma teklif verdi.

SEKASEM ve GEBZESEM gibi spor tesislerini Kocaeli’ye kazandiran Kocaeli Büyüksehir Belediyesi simdi de Derince’de gençlik ve sporcu egitim merkezini insa etmek için harekete geçti. "Derince Sporcu Mükemmeliyet Merkezi" tesisin yapimi için ihale düzenlendi.

Ihaleye 4 firma teklif verdi. En düsük teklif 396 milyon 641 bin TL, en yüksek teklif ise 524 milyon TL oldu. Verilen teklifler ihale komisyonu tarafindan incelendikten sonra kazanan firma belli olacak. Ihaleyi kazanan firmaya sözlesmeden sonra yer teslimi yapilarak çalismalar baslayacak. Çalismalarin 900 takvim gününde bitirilmesi planlaniyor.

Derince’de hayata geçirilecek merkezin projesi 49 bin 300 metrekare alanda planlandi. Gençlerin yeni gözdesi olma özelligi içeren yapi 8 bloktan olusacak. Basketbol, fitness, jimnastik, masa tenisi, eskrim, judo, tekvando, karate ve boks spor salonlari yer alacak. Derince Sporcu Mükemmeliyet Merkezi’nde ayrica yüzme havuzu, 8 açik tenis kortu, 2 futbol antrenman sahasi, 6 açik basketbol ile voleybol sahasi, 180 araçlik kapali otopark, konaklama tesisi ve millet kiraathanesi bulunacak.

Kaynak: İHA