3 Süper Lig Hakemi UEFA'nin Düzenledigi CORE Kursuna Katildi

UEFA tarafindan düzenlenen Centre of Refereeing Excellence (CORE) kurslarinin 56.’sina Spor Toto Süper Lig Hakemi Kadir Saglam, Süper Lig yardimci hakemleri Ogün Kamaci ve Murat Altan katildi.

UEFA tarafindan organize edilen ve iki etap halinde gerçeklestirilecek CORE kurslarinin ilk etabi 21-28 Subat 2023 tarihleri arasinda, Isviçre’nin Nyon sehrinde yer alan UEFA Genel Merkezi’nde yapildi. Kursta Avrupa’nin çesitli ülkelerinden 8 hakem, 16 yardimci hakem, 4 hakem koçu, 2 yardimci hakem koçu ve 2 fitnes egitmeni yer aldi. Kurs kapsaminda hakemlere, teorik ve pratik olarak, oyun kurallari ve VAR egitimleri verildi.

Ileri düzey hakemligin ve hakemlikte standardizasyonun hedeflendigi CORE kursunda; atletik testler, yazili ve görsel oyun kurallari testleri, Ingilizce testleri, maç analizleri, saha uygulamalari, mental hazirliklar ve medikal incelemeler gerçeklestirildi.

CORE kursunun ilk etabinin ardindan hakemler, 6 aylik takip sürecinde, UEFA tarafindan atanan hakem koçlari ve fitness egitmenlerine gelisimlerini raporlayacak ve sonrasinda 9-13 Ekim 2023 tarihinde yapilacak olan ikinci etap kursuna katilacak.

Kaynak: İHA