Joshua King Açiklamasi 'Türk Insaninin Gönlünün Ne Kadar Zengin Oldugunu Gördük'

Fenerbahçeli futbolcu Joshua King, depremzedelere yapilan yardimlarla ilgili, “Türk insaninin gönlünün ne kadar zengin oldugunu gördük” dedi. King, Sevilla eslesmesini de degerlendirerek, “Avrupa’da elimizden gelenin en iyisini yapmak için sahada olacagiz” ifadelerini kullandi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçinda sahasinda karsi karsiya geldigi Konyaspor’u 4-0 maglup etti. Maçin ardindan müsabakada takiminin 3. golünü atan sari-lacivertli futbolcu Joshua King basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Depremin Türkiye’de yasayan insanlar için zor oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan King, “Orada yasayan insanlarin iyi bir sekilde anlayabildigimiz düsünüyorum. Buradaki insanlarin sevgisini gördügümüzden yasamis olduklari hüznü aciyi derinden hissettik. Orada yasananlari hayal edemeyiz, hayalden de öte bir felaket yasandigini söyleyebilirim. Ben depremde hayatlarini kaybeden insanlarin yakinlarina, tanidiklarina bassagligi diliyorum. Gerçekten çok ama çok üzgünüm. Bizler fazlasiyla etkilendik ve ayni sekilde depremden çok fazla insan da etkilendi ama su anlamda da gururluyum ki Türkiye’deki tüm insanlar bu dogal afette birlikte olup tek vücut halinde hareket ettiler. Futbolda rekabet olsa da herkes oradaki magdur insanlara yardimci olabilmek için elinden geleni ortaya koydular. Sadece Fenerbahçe taraftarlari degil, diger tüm taraftarlar da bu yardimi gösterdi. Umuyorum ki bu yardimlar kisa sürede oradaki ihtiyaç sahibi insanlara ulasir ve depremi yasayan bölge yeniden ayaga kalkar” seklinde konustu.



“Türk insaninin gönlünün ne kadar zengin oldugunu gördük”

Joshua King, deprem bölgesindeki depremzedelerin yasamis oldugu seylerin çok aci oldugunu dile getirerek, “Normale dönmek bana göre o kadar kolay degil. Söylemis oldugum gibi yasamis olduklari hayal ettigimizden daha aci ve fazla. Futbol dünyasi olarak bizim çagrilarimiz, bizim yardimci olmamizin da bu konuda yüksek ses getirdigini düsünüyorum. Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük camiasi bizler de elimizden gelenin en iyisini gösterdik. Bizler degil dünyadaki tüm insanlar bu konuya kayitsiz kalmadi ve Türk insaninin gönlünün ne kadar zengin oldugunu bu zenginligin ne kadar fazla oldugunu gördük. Bu yapilan yardimlar da çok güçlü ve itici derecede onlara katki saglayacak, bundan dolayi gururluyum” ifadelerini kullandi.

“Bu afet futboldan çok daha büyük bir olay”

Hatayspor ve Gaziantep FK’nin ligden çekilmesi ile ilgili King, “Iki takim ligden çekildi ne söyleyebilirsiniz ki çok üzücü bir durum ama gayet de anlasilabilir. Bizler ayni sekilde maçlarimizi normal bir sekilde oynamaya gayret gösterecegiz ama oldukça üzgünüz bu durumdan dolayi. Bu depremi yasayan insanlarin üzüntülerini ayni sekilde paylasiyoruz. Bu afet futboldan çok daha büyük bir olay. Önümüzdeki maçlarimizi oynamaya devam edecegiz” degerlendirmesini yapti.

“Avrupa’da elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak için sahada olacagiz”

UEFA Avrupa Ligi son 16 Turu’nda Sevilla ile olusan eslesmeyi degerlendiren King, açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

“Grubu lider bitirmistik. Sevilla ile karsilasacagiz. Bizler öyle düsünüyorum ki Avrupa’da güçlü bir performans ortaya koyduk ki bu noktadayiz. 9’unda ilk maçi oynayacagiz. 14’ünde de ikinci maçi oynayacagiz. O maçta da elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak için sahada olacagiz. Sadece Fenerbahçe taraftarlarinin destegi degil tüm Türkiye’nin destegini hissederek bu maçlari oynayacagiz. Söylemis oldugum gibi sahada güçlü kalarak istedigimiz seyleri gerçeklestirmek istiyoruz."

Kaynak: İHA