Çagdas Atan Açiklamasi 'Ikinci Yari Hiç Istemedigimiz Bir Oyun Oynadik'

Kayserispor Teknik Direktörü Çagdas Atan, “Ikinci yari hiç istemedigimiz bir oyun oynadik. Ama skoru korumayi bildik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçinda Kayserispor, deplasmanda Giresunspor’u 2-1 maglup etti. Karsilasmanin ardindan Teknik Direktör Çagdas Atan, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Atan,

“Bizim için 90 dakika oynandi, son düdük çaldi ve futbol bitti. Tekrardan tamamen kalbimiz, düsüncelerimiz depremzedelerle beraber. Umarim 2 saatligine oradaki insanlari ve tüm Türkiye’yi bu afetin etkilerinden, kederinden biraz olsun uzaklastirabilmisizdir. Maçtan önce de söyledim; benim için iyi ki futbol var. Covid zamani oldugu gibi biz isimizi yaparken insanlar çalisamadigi, evinden çikamadigi dönemde futbol izleyerek biraz o psikolojiden uzaklastilar. Bugün de maçlar basladi.

Maç oynayarak bu kederden uzaklastirabilmisizdir. Ne mutlu bize. Çok fazla bir sey söylemek istemiyorum açikçasi” diye konustu.



"Ilk yarida daha iyiydik"

Maç ilk yarisinda oynadiklari oyunu ikinci yari devam ettiremediklerini belirten Atan, “Maçin ilk yarisinda biz daha iyiydik. Çok fazla net pozisyona girdik. Maçi ilk yarida da bitirebilirdik. Ikinci yari Hakan hocayi bu konuda tebrik ediyorum, oyunu tamamen bizim sahamiza yiktilar. Ikinci yari hiç istemedigimiz bir oyun oynadik. Ama skoru korumayi bildik. Belki de ilk defa ikinci yari bu kadar skoru koruma agirlikli bir oyun oynayip, maçi bitirmesini bildik. Biz eksildikçe güçlenmeye çalisan bir ekibiz. Çok önemli bir oyuncu daha kaybettik. Onur takimin en önemli oyuncularindan bir tanesiydi. Bu süreç biraz sancili olacak. Onur’un yerine adapte etmek, o oyuncunun yerine Gökhan’i denedik. Bu maçtan önce 9 numara oynadi. 3-4 maç çok iyi oynadi, goller asistler yapti. Bugün yine sag bek oynadi, asist yapti. Süreç biraz sancili olacak, bunun farkindayiz. Ama en kisa zamanda tekrardan o iyi oyunu, özellikle ilk yarida oynadigimi iyi oyunu oturtmaya, 90 dakikaya yaymaya çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA