Ali Koç Açiklamasi 'Futbol Ailesi Olarak Konteyner Kent Çalismasi Yaptik'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Konyaspor maçi sonrasi yaptigi açiklamada, futbol ailesi olarak konteyner kent çalismasi yaptiklarini aktararak herkesi 1 Mart’ta düzenlenecek kampanyaya davet etti.

Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçinda Fenerbahçe, konuk ettigi Konyaspor’u 4-0 maglup etti. Karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamada bulunan Fenerbahçe Baskani Ali Koç, yasanan deprem felaketiyle alakali konustu.

Koç, “Bugün öncelikle futbol ailesine, bizim misafir olan kulüp baskanlarina tesekkür ediyorum. Trabzonspor maçiyla baslayan burada devam eden ve insallah yarin Besiktas-Antalyaspor maçinda tekrar hep beraber olacagiz. Bu futbolun içinde alisik olmadigimiz iklimin, birlik ve beraberligin, ayristirmanin geri kaldigi, sevginin, sayginin ve vatan için neler yapabilecegimizin tartistigimiz ortamin öne çiktigi bu iklimin sadece futbolda degil, tüm ülkemizde kalici olmasini istiyorum. Birinci günden itibaren milletçe, yek vücut, elinden geldigince mücadele ettigi tablo ile karsi karsiyayiz. Içimiz aciyor. Böyle bir aciyi Allah, hiçbir ülkeye göstermesin. Ayni zamanda gururluyuz; milletçe biçak kemige dayandigi zaman, neler yapabilecegimizi, yasamak, görmek, gurur duyacagimiz bir unsur. Ben de umutlu olmak istiyorum. Bu kadar yasanandan sonra insallah ders aliriz. Devletiyle, hükümetiyle, vatandasi ile ve gelecek nesillere dogal afetlerde çok daha kendini iyi hazirlamis bir ülkeyi birakmak için Cenab-i Allah’tan diliyorum. Bu sefer de ders almazsak, dünyanin en güzel ülkesinin, genç nesillere, gelecegi daha güzel birakmak için buradan ders almazsak hiçbir seyden ders almayiz. Onun için hem aciliyiz hem gururluyuz hem de umutluyuz. Su dönem açik ve net devletçe, milletçe el ele omuz omuza olmamiz gereken bir dönem. Hassasiyet tavan yaptigi bir dönem” ifadelerini kullandi.

“Hedefimiz on binlerce ailenin barinma ihtiyacini karsilamak”

Futbol ailesi olarak, çok genis kitlelere hitap ettiklerine deginen Baskan Koç, 1 Mart günü düzenlenecek kampanya ile ilgili bilgiler vererek sunlari söyledi:

“Milyonlardan öte ifade edebilecek bir ayak izimiz var. Futbol ailesi olarak en büyük sorumlulugumuz; bu hassasiyetin, bu dayanisma ruhunun, birlik ve beraberligin çok daha canli kalmasi etkin olmak durumundayiz. Bizler duygusal olarak acilar çekiyoruz, fiziken çok uzakta oldugumuz için bir de günlük hayatlarimiz var. Maçlar basladi, okullar basladi ama unutamayiz. Bu hassasiyeti taze tutmak hepimizin görevi. Bu dogrultuda da 1 Mart gecesi, yayin kurucu önderliginde Türkiye Futbol Federasyonu organizasyonlugunda bütün futbol paydaslarinin katilacagi bir gece düzenleyecegiz. Hedefimiz on binlerce ailenin barinma ihtiyacini karsilamak. Su an barinma ne büyük aciliyet gerektiren bir sorun. 1 kisinin bile barinma ihtiyacina çare olabilirsek ben onu kutsal bir görev olarak görüyorum. Futbol ailesi olarak dayanisma ortaminda bir konteyner kent için çalisma yaptik. 1 Mart’tan itibaren haziran ayina kadar devam edecek. Büyük bir hedefimiz var; olacagina da cani gönülden inaniyorum. Bu baglamda tüm taraftarlarin, taraftar derneklerinin, yurt içi-yurt disi kulüplerin, futbolcularin, süper star futbolcularin bu kampanyaya destek olacagini ümit ediyorum. Buradan tüm vatanseverlere lütfen hepimizin çorbada tuzu olsun. Devletimizin, milletimizin en ihtiyaç olacagi dönemde geçiyoruz. Devlet, millet el ele bu yaralari saracagiz. Tekrar basimiz sag olsun. Yaralilara acil sifalar diliyorum. Binlerce kisiyi enkazdan kurtaran herkese Allah razi olsun. Herkes bir seyler yapmak istiyor. Bizler de ilk günden itibaren yaralari saracagiz dedik. Hepimiz kirmizi-beyaz olduk. Insallah futbolumuzda bu ilimli ortam devam eder. Birlik ve beraberlik diliyorum.”

Kaynak: İHA