Depremzede Çocuklar Gönüllü Oyun Arkadaslariyla Moral Buluyor

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle aileleriyle Yozgat’a gelen çocuklar, belediye çalisani, gönüllü abla ve agabeyleriyle oynadiklari oyunlarla depremin olumsuz atmosferini geride birakarak moral buluyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Yozgat’ta misafir edilen afetzede aileler, Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Kredi Yurtlar Kurumlarinda ve kamu kurumlarinin misafirhanelerinde konakliyor. Yozgat Belediyesi çalisanlari ve gönüllü gençler de, depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amaciyla gelen minik afetzedelere çesitli aktiviteler düzenliyor.

Yozgat Belediyesi çalisanlari ve gönüllü gençler, belediyenin resmi maskotlari olan Bozokcan ve Bozoknaz ile Yozgat Bozok KYK Yurdunda kalan afetzede çocuklarla bir araya geldi. Bozokcan ve Bozoknaz’a büyük ilgi gösteren çocuklara gönüllü gençler kirtasiye malzemesi ve çesitli hediyeler verdi. Minik afetzedelerle oyunlar oynayarak onlarin güzel zaman geçirmesini saglayan gönüllü gençler de endiseleri unutturup yüzleri tebessüm ettirmenin mutlulugunu yasadi.

Kaynak: İHA