Ne Anne Babasindan Vazgeçti, Ne De Antrenman Çantasindan

Türkiye Masa Tenisi Milli Sporcusu 17 yasindaki Nahide Nebhan, Hatay’da yakalandigi depremde önce merdivenlerden düsmesi üzerine beli kirilan anne ve üzerine dolap devrilen babasini çökmek üzere olan binadan çikartti, ardindan çok sevdigi masa tenisi takimini almak için tekrar binaya girerek takim çantasini birakmayarak aldi. Nebhan, Hatay’dan Kastamonu’ya getirilerek burada hem depremin izlerini hem de turnuvalara hazirlik antrenmanlarini sürdürüyor.

17 yasindaki Suriye uyruklu Türkiye Masa Tenisi Milli Sporcusu Nahide Nebhan, merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen, 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlere ailesi ile birlikte Hatay’da yakalandi.

Deprem esnasinda ilk önce hafif bir sallanti hisseden Nahide Nebhan, sallantinin siddeti artinca kardesleri ile birlikte korkarak anne ve babasinin yanina gitti. Anne, babasi ve kardesleri ile birlikte evden disari çikmak isterken yasanan panik sonrasinda annesi merdivenlerden düstü, annesine yardim etmek isteyen babasinin üzerine ise dolap devrildi.

Yaslari 14 ila 22 arasinda degisen 3 kardesi ile birlikte ilk önce annesini ardindan ise babasini evden disari çikaran Nahide Nebhan, herkes evden çiktiktan sonra eve geri girerek çok sevdigi ve tutku haline getirdigi antrenman çantasini aldi. Nebhan’in evden çikmasiyla birlikte ev tamamen çöktü.

Ayaklari çiplak ve zor sartlarda ilk geceyi çadirda geçiren Nahide Nebhan ve ailesi, daha sonra Hatay’in Dörtyol ilçesine babasinin bir arkadasinin yanina gitti. Daha önceden bir Milli Takim karsilasmasinda Nahide’nin en küçük kardesi Mustafa ile tanisan Masa Tenisi Antrenörü Nermin Senol, depremin ardindan uzun ugraslar sonucunda sporculara ulasti. Nahide ve kardeslerini Kastamonu’ya getirmek isteyen Nermin Senol, gerekli ayarlamalari yaptiktan sonra Hatay’a giderek milli takim oyuncusu da olan 4 kardesi Kastamonu’ya getirdi.

Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü Baskani Antrenör Nermin Senol, kardesleri önce okula kayit ettirdi ardindan ise masa tenisinden ayri kalmamalari ve yeni arkadasliklar edinmeleri için Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan masa tenisi salonuna götürdü.

Burada antrenmanlara baslayan Nahide Nebhan ve kardesleri, hem antrenman yapiyor hem de yasadiklari deprem travmasindan kurtulmaya çalisiyor. Türkiye Masa Tenisi Milli Sporcusu Nahide Nebhan, önümüzdeki günlerde yapilmasi planlanan turnuvaya da bu sayede hazirlaniyor.

“Sporcu olmasaydik bu deprem psikolojisinden kurtulamayacaktik”

Spor sayesinde deprem psikolojisinden kurtulmaya çalistiklarini belirten Türkiye Masa Tenisi Milli Sporcusu Nahide Nebhan, “Biz gece uyuyorduk. Saat 4.15’te küçük bir sallanma oldu. Ilk basta bir sey yok diye düsündük. Daha sonra daha siddetli sallanmaya basladi.

Biz de annemlerin odasina kosmaya basladik. Annemler de biraz korkmustu zaten. Biz çok korktugumuz için annemler bizi sakinlestirmeye çalisiyordu. Onlar bize odaklaninca annem dengesini kaybederek düstü. Annem düsünce babam da onu kurtarmak istedi. Babamin da sirtina dolap düstü. Biz hepimiz bit aradaydik zaten. Biz 4 kardesiz. Kardeslerimle beraber anne ve babami asagi indirmeye çalisiyorduk. Önce annemi indirdik. Daha sonra babami indirdik. Asagi inerken zaten bina yavastan yikiliyordu. Asagi inerken camlar ve taslar ayagimiza batiyordu. Ayagimizda ne ayakkabi ne de terlik vardi. Buna ragmen ben geri yukari çiktim. Çok korkuyordum. Her seye ragmen masa tenisi çantami alip disari geri çiktim. 2 gün sokakta kaldik. Disarisi soguktu. Isinmamiz için ates yaktilar. Bir süre çadirda kaldik. Daha sonra babamin Hatay Dörtyol’da arkadasi var. Önce oraya gittik. 1 hafta 10 gün orada kaldik. Orada da zaman zaman hafif sallanma vardi. Yine korkuyorduk. O korku çok kötüydü. Orada korkumuz biraz gitti. Ben yine de masa tenisini düsünüyordum. Maçlari düsünüyordum. Heyecanimi hiç kaybetmiyordum. Babam evi düsünürken ben masa tenisini düsünüyordum. Sonra Nermin Hoca bize destek çikti. Oradan aldi bizi. Kardeslerimle bizi aldi Kastamonu’ya getirdi. Burada bize çok destek çikiyor. Tüm ihtiyaçlarimizi karsiliyor. Masa tenisi bizim için bir tutkudur. Biz sporcu olmasaydik bu deprem psikolojisinden kurtulamayacaktik” dedi.



“Milli sporcularimizi Hatay’dan alip Kastamonu’ya getirdik”

Kastamonu Masa Tenisi Spor Kulübü Baskani Antrenör Nermin Senol ise, “Ben çocuklarin hepsini tanimiyordum. En küçük kardesleri Mustafa ile birlikte milli takim ile yurt disinda bir maça gitmistik. Orada aramizda bir bag olustu. O günden sonra çocuklarla sürekli iletisim halindeydim. Bu en son yasadigimiz depremden sonra aklima çocuklar geldi. Mustafa ile iletisim kurmaya çalistim. Birkaç gün mesaj attim ama geri dönüs olmadi. Üzerinden 4 gün geçtikten sonra Mustafa bana iyi olduklarina dair mesaj atti. Sonra birkaç gün tekrar iletisim kuramadim. En büyük abla Tasnim’in numarasina ulastim. Daha sonra çocuklarin Hatay Dörtyol’da babasinin arkadaslarinin yaninda oldugunu ögrendim. Evlerinin tamamen yikildigini ve çadirda kaldiklarini ögrendik. Ben Kastamonu Masa Tenisi ailesi olarak çocuklara sahip çikmak istedim. Milli sporcularimizi Kastamonu’ya davet ettim. Basta anne ve babalarini birakip gelmek istemediler. Daha sonra teklifimi kabul ettiler. Bizler de ne yapabilecegimizi planladik. Tüm yapacagimiz yardimlari hazirladik. Çocuklarimizi alip Kastamonu’ya getirdik” diye konustu.

Sporcularin deprem psikolojisinden henüz kurtulamadiklarini söyleyen Senol, “Depremden dolayi o psikolojiden çikamadilar. Masa tenisini çok özlemislerdi. O psikolojiyi ancak masa tenisi yardimiyla atabileceklerdi. Top sesini duymayi o yüzden çok istiyorlardi. Bizler de o masa tenisi heyecanini tekrar yasamalari için ilk olarak onlari salona getirdik. Ayni zamanda burada yeni arkadaslar edindiler. Yeni kisiler tanidilar. Bu sayede deprem psikolojilerini üzerlerinden atmalari için bizler de katki saglamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA