Karaman Futbol Kulübü'nün Yeni Teknik Direktörü Saban Yildirim Oldu

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Karaman Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Saban Yildirim için imza töreni düzelendi.

Zafer Hizarci ile yollarini ayiran Karaman Futbol Kulübü, takimin basina Saban Yildirim getirdi. Kirmizi-beyazlilar, düzenlenen imza töreninde 53 yasindaki tecrübeli çalistiriciyla anlasma sagladi. Kulüp Baskani Süleyman Han, Onursal Baskan Mehmet Ali Han ve yeni teknik direktör Saban Yildirim, imza töreninin ardindan açiklamalarda bulundu.

“Hoca seçimi bizim için kolay olmadi"

Sözlerine Zafer Hizarci’ya tesekkür ederek baslayan Onursal Baskan Mehmet Ali Han, “Bir sene içerisinde ligden düsmüs olarak görünen, ligde kalarak bu senede zirvesine oynayan bir takimimiz var. Hiç kimse zerre kadar süphe duymasin. Geçen sene bize su ani teklif etselerdi herhalde öpüp basimizin üzerine koyardik. Karaman Futbol Kulübü hedefinden hiç sasmadi. Bizler sasmadik Karaman halki bunu bilsin. Insallah sezon sonunda da bir üst lige çikarak hedefimizden asla taviz vermeyecegiz. Hoca seçimi de bizim için kolay olmadi. En az 100 hocayla görüstük. Dogru karar verdigimizin kanaatindeyiz. Isteyerek hocamizi getirdik biz buraya. O yüzden hoca da hem bizim hem de Karaman’in emaneti. Bu yüzden hocamizin degerini bilecegiz hep beraber” seklinde konustu.



“Sahada iyi isler yapan bir takim var"

Teknik Direktör Saban Yildirim ise, “Benim için burada olmak gerçekten son derece memnuniyet verici ama ondan öncesinde de sürpriz oldugunu söylemem gerekiyor. Çünkü aklimda olan bir yer degildi burasi. Burayla ilgili bilgi edindikçe buraya dair olan istegimiz de artti. Neyi gördük burada, neden buradasiniz diye sorarsaniz önce bir vizyon gördük, bir hedef gördük burada. Dürüstlük gördük ve ona uygun bir takim gördük. Izledigimiz kadariyla iyi isler yapabilen sahada iyi isler yapan bir takim var. Dolayisiyla da hem baskanlarimizin vizyonu hem de sehrin istegi dogrultusunda bu takim bize umut verdi. Dolayisiyla da belli bir seyleri yapabilecegimizi düsünüyoruz. Ama baskanimla birlikte uzun yaptigimiz konusmalarda sunu da aramizda konustuk. Iki seyi birden götürmek gerekiyor. Yani hem simdiyi iyi yönetmek lazim hem de gelecegi bir yandan da planlamak lazim. Bunlar birbirleriyle çelisen seyler degil tam tersi birbirlerini besleyen seylerdir. Yani iyi sonuçlar geldikçe diger gelecege dair planlamalar, yapilanmalar daha hiz kazanacaktir. Sehrin istegini de gördük yani taraftarin potansiyelini gördük. Sehirde iyi bir taraftar oldugunu gördük. Yani takimini destekliyor, tribünleri dolduruyor, basari geldikçe daha fazlasini yapabilecek bir potansiyele sahip oldugunu gördük. Bütün bunlar bizi buraya çekti. Burada bulundugumuzdan dolayi hem ben hem de ekibim son derece memnunuz. Insallah sezon sonunda istedigimiz, arzuladigimiz, taraftarimizin istedigi yere hep birlikte çalisarak gelmis oluruz” ifadelerine yer verdi.

Karaman Futbol Kulübü’nün grubundaki rakiplerinin güçlü oldugunu dile getiren Yildirim, rakipleri yenebilmek için birlik ve beraberligin en büyük güçleri oldugunun da altini çizdi. Kulüp Baskani Süleyman Han da, “Basarilarimiza hocamizin katisi olacagina inaniyorum. Hep birlikte bu sezonu çikartalim ve hedefimize ulasalim” dedi.

Futbola Sakaryaspor’un altyapisinda baslayan Saban Yildirim, 2000-2001 sezonunda aktif futbola veda etti. Antrenörlüge altyapisinda yetistigi Sakaryaspor’un genç takiminda baslayan Yildirim, 2003-2004 sezonunda takimi Süper Lig’e çikartarak ilk basarisini elde etti. Yildirim, Sakaryaspor’un yani sira Istanbulspor, Mardinspor ve Elazigspor’un teknik direktörlügünü de yapti.

Kaynak: İHA