Yürek Yakan Hatiralar Mezarliklara Dizildi

Kahramanmaras merkezli, 10 ilde etkisini gösteren ve Türkiye’yi yasa bogan depremde yasamini yitirenler defnedildi, Diyarbakir’da mezar taslarina hayatini kaybedenlerin hatiralari asildi.

Kahramanmaras merkezli iki deprem 10 ili enkaz altinda birakti. Can kayiplari her geçen gün artarken Diyarbakir’da tamamlanan enkaz sonrasi hayatini kaybedenler defnedildi. Yakinlari tarafindan Yeniköy Mezarliginda defnedilen vatandaslarin mezar tasina asilan hatiralar yürekleri dagladi. Adiyaman’da Besnispor kalecisi 23 yasindaki Muhammed Seyyid Orhan’in mezarligina birakilan forma, Besiktas Futbol Kulübü sevdalisi 21 yasindaki Bugra Kalin’in mezarina yazilan “BJK” yazisi, mezar tasina fotografi yapistirilan 19 yasindaki Nurullah Yilmaz, babasi Musa Basal ile birlikte defnedilen Kerem bebegin hatiralari görenleri duygulandirdi.

“Allah kimsenin basina vermesin çok zor”

Kardesi ve yegenleri için mezarlikta dua okumaya gelen Bahattin Ertük, ayni ailede bulunan 5 kisiden 4’ünün vefat ettigini belirtti.

Ertük, “4 kisiydiler Yoldas apartmaninda Allah kimsenin basina vermesin çok zor. Tüm insanlar için ayni aci çekiliyor. Benim ailemden 5 kisi enkazdaydi 1’i kurtuldu 4’ü öldü, dilegim Allah’tan bu aciyi yasayan herkese sabir versin tüm ölenlere rahmet etsin” dedi.

Kaynak: İHA