Deprem Bölgesinde Her Gün Binlerce Kisiye Sicak Yemek Veriyorlar

Türkiye’nin içini yakan yüzyilin felaketinin ardindan Kocaeli’den Kahramanmaras’a giden mobil asevi, günde 5 bin kisiye sicak yemek imkani sagliyor.

Merkez üstü Kahramanmaras olan ve 10 ilde büyük bir yikama sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan, yaralari sarabilmek için Türkiye’nin her yerinden sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar seferber oldu. Deprem haberini alir almaz bölgeye çesitli yardimlar götüren Hayrat Insani Yardim Dernegi Kocaeli Temsilciligi, afetzedelerin yaralarina merhem olmaya çalisiyor. Afetin ardindan bölgedeki en büyük sorunlardan birisi olan sicak yemek ihtiyaci için Kahramanmaras’a mobil asevini götüren gönüllüler, burada her gün yaklasik 5 bin depremzedeye sicak yemek imkani sunuyor. Mobil asevinde günlük olarak pisirilen yemekler zor durumda olan depremzedelere ve bölgede görev yapan ekiplere ikram ediliyor.

“Zaman kardeslik vakti, zaman birlik vakti”

Bu ay içerisinde deprem bölgelerine 10 tane daha mobil asevi getireceklerini söyleyen, Hayrat Insani Yardim Dernegi Kocaeli Temsilcisi Sükür Çakir, “Mobil asevimiz içerisinde günlük 5 bin kisilik yemek yapilabiliyor, binlerce çay yapilabiliyor ve izgara bölümü de var. Özellikle afet bölgelerinde çok isimize yariyor. Burada da hem afetzedelerin hem de burada çalisanlarin günlük yemeklerini karsilayan mobil asevini, Türkiye’nin birçok yerinde kullaniyoruz. Hayrat Yardim olarak bütün deprem bölgelerinde variz, bizlerde Kocaeli Temsilciligi olarak Elbistan’dayiz. Allah’a hamdolsun depremin oldugu andan itibaren buraya gelerek mobil asevini kurduk, burada günlük sabah kahvaltisindan, ögle ve aksam yemegine kadar depremzedelere destek oluyoruz. Ayrica burada kurmus oldugumuz merkezde insanlarin diger ihtiyaçlarini da karsilamaya çalisiyoruz. Çadirkentler kurduk burada. Yine Kocaeli olarak, Kocaeli hayirseverlerinin destegi ile birlikte insallah son güne kadar, depremzede kardeslerimiz feraha kavusana kadar buradayiz. Zaman kardeslik vakti, zaman birlik vakti. Suan buna çok ihtiyacimiz var” dedi.



“Devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun”

Yüzyilin felaketinde Kahramanmaras’da yakinlarini kaybeden depremzede Sener Kara ise, “Burada yasayan yerel halk ve yakinlarimdan can kaybimiz var. Su anda evleri saglam olanlar insanlar da evlerine giremiyor. Herkes çadirlarda, barakalarda ve ev önlerinde, araç garajlarinda yatiyor. Imkani olmayanlar da Hayrat Insani Yardim gibi sivil toplum kuruluslarin kurdugu çadirkentlerde yasam mücadelesi veriyor. Depremin ilk gününden beri önce devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun. Bizlerin hem maddi hem manevi olarak her türlü ihtiyacimizda yanimizda oldular. ‘Sizi biz daha iyi anlariz’ sloganiyla gelen Kocaeli ekipleri bizi gerçekten çok daha iyi anladilar. Allah razi olsun. Tabii bu süreç ne kadar daha sürer bilmiyoruz. Buradaki halkinda ciddi manada ihtiyaçlari var. Desteklerini esirgemiyorlar ama bize biraz daha destek olurlarsa çok memnun oluruz. Ne kadar sürecegini bilmedigimiz için ilerleyen süreçlerde de tüm Türkiye’den desteklerini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA