Mehmet Büyükeksi Açiklamasi '1 Mart'ta 'Omuz Omuza Türkiye' Kampanyasi Baslatacagiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Mehmet Büyükeksi, 1 Mart’ta "Omuz omuza Türkiye" kampanyasi baslatacaklarini söyledi.

Trabzonspor’un Basel’i 1-0 maglup ettigi müsabakanin ardindan TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, kulüp baskanlarini da yanina alarak basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Büyükeksi, büyük afetin sonucunda milletçe büyük bir dayanisma basladigini belirterek, "Bugün bu dayanismanin büyük örnegini Trabzon’da yasiyoruz. Bütün baskanlarimiz hepimiz bir aradayiz. Hep birlikte harekete geçtik. Güçlü bir sekilde bir araya gelmis bulunmaktayiz. Bugün de bu dayanismanin bir adimini daha attik. Trabzonspor’un Basel ile oynadigi maç birlikteligimizin ne kadar güçlü oldugunu bir kez daha gösterdi. Bu sürece katki saglayan tüm kulüplerimize, taraftarlarimiza, ayri ayri tesekkür ediyorum. Bugün güzel bir sonuç alarak bu birlikteligi taçlandirmis olduk. Trabzonspor 1-0 galip geldi. Yardimlasma ve dayanismamizi daha ileriye tasimak istiyoruz. 1 Mart Çarsamba günü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) öncülügünde tüm kulüplerimizin katilimiyla, Gençlik ve Spor Bakanligimizin destegiyle uluslararasi bir boyutta örnek bir kampanya baslatacagiz. Ismi ’Omuz omuza Türkiye’, bu kampanyanin bütün spor kanallarina açik olmasini istiyoruz" dedi.



"Sporun dayanisma gücünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz"

"Büyük futbol ailemizin katilimiyla daha önce bin konteyner sözü vermistik" diyen Büyükeksi, "Bu sözü binlerce yapmak istiyoruz ve 40-50 bin kisinin yasayacagi örnek mahalleler olusturmak istiyoruz. Bu bölgedeki tüm futbol paydaslarina sahip çikarak dayanisma ve yardimlasma süresinde OHAL ilan edilen sehirlerimizde, kulüplerimizin ligden çekilme kararlarini yönetim kurulu olarak kabul ettik. Oradaki kulüplerimizin ihtiyaçlarini tek tek dinliyoruz. Sporun dayanisma gücünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz ve onlari bu organizasyona davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA