Futbol Kulüpleri Trabzon'da Tek Yürek Oldu

UEFA Konferans Ligi’nde Trabzonspor ile Basel arasinda oynanacak play-off karsilasma öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi ve Süper Lig kulüplerinin baskanlari Trabzon’a gelerek birlik mesaji verdi.

Maçin oynanacagi Senol Günes Spor Kompleksi Akyazi Stadyumu protokol tribünü önünde birlikte fotograf veren TFF Baskani Mehmet Büyükeksi ve kulüp baskanlari basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Büyükeksi: "Dünyaya buradan mesaj vermek istiyoruz"

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, 6 Subat’ta meydana gelen depremin kendilerini derinden etkiledigini belirterek, "Gerçekten yüregimiz yaniyor. Özellikle Türkiye’mizin dün aksamki bagis kampanyasi bir miktar yüreklere su serpti. Vatandaslarimizin ne kadar duyarli oldugunu meydana çikardi. Biz de ayni duyarliligi bu gece Trabzon’a gelerek, futbol ailesi olarak gösteriyoruz" dedi.

Trabzonspor’un bugün Basel ile yapacagi maçin son derece önemli oldugunu ifade eden Büyükeksi, "Çünkü tüm dünyaya buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Türkiye’de olan deprem gerçekten dünyada sayili depremlerden bir tanesi. Acimiz çok büyük. Enkaz altinda kalan vatandaslara Allah’tan rahmet diliyorum, yarali olan vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum, geride kalan arkadaslarina, dostlarina sabir-i cemil diliyorum. Bugün insallah yapacagimiz maç tüm Türkiye’nin taraftarlari, hiçbir takim gözetmeksizin, bütün renkler hepsi Trabzonspor atacak" diye konustu.



Ali Koç: "Essiz bir dayanisma ruhu ülkemizde hakim"

Kulüpler Birligi Vakfi ve Fenerbahçe Baskani Ali Koç ise ilk günden beri yaralarini birlikte saracaklarini belirterek, "Essiz, takdire sayan bir dayanisma ruhu ülkemizde hakim. Bunun dogrultusunda da biz futbol ailesi olarak, birinci günden itibaren elimizden gelen her seyi yaptik. Bugün de buraya Sayin Ahmet Agaoglu baskanin daveti üzerine bir ve bütün olarak gelebilen tüm kulüpler Trabzonspor’u desteklemeye geldik. Hayat bu sekilde ne yazik ki devam ediyor. Bu depremin ortaya çikardigi bu dayanisma ruhunu insallah futbolda biraz daha kalici olur. Birbirimizle yarisirken, kavga ederken, yeri geldigi zaman bel alti vururken görüyoruz ki çok daha önemli problemler var dünyada. Bizlere ders olsun, insallah futboldaki bu dayanisma ruhu güçlenerek devam eder" ifadelerini kullandi.

Ahmet Agaoglu: "Bu maç benim için amacina ulasmistir"

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu ise, "Öncelikle degerli federasyon baskanimiza, Süper Lig baskanlarimiza, yöneticilerine, 1. Lig Kulüpler Birligi ve Eyüpspor’un Baskani Murat Özkaya, hepsine tesekkür ediyorum, sükranlarima sunuyorum" diyerek, "Bugün burada verdigimiz mesaj çok önemliydi, yasadigimiz felaket çok büyük. Insallah, Allah bizi böyle bir felaketle sinamasin. Futbol ailesinin yöneticileri olarak bizim sorumlulugumuz çok büyük. 15 milyon insani direkt olarak etkileyen felakette, ilk günden itibaren ortaya koymus oldugumuz futbol kulüpleri olarak takdire sayan olarak bir durus sergiledik" seklinde konustu.

Sorumlulugunun geregini yerine getirmeye çalistiklarini kaydeden Agaoglu, "Maçla ilgili bir sey söylemek istemiyorum. Aslinda su tabloyu gördükten sonra benim için bu maç amacina ulasmistir. Bu maçin geliri deprem bölgesine gidecek. Binlerce hatira bilet alarak müsabaka gelirine katkida bulunan degerli kulüplerimize, taraftarlarimiza, depremzedelerin acilarini azaltmak, birlik beraberlik mesaji için tesekkür ediyorum. Türk insanin futbolda görmek istedigi tablo bu. Bunun için böyle bir derse ihtiyacimiz yoktu. Insallah, bundan sonra ayni sekilde devam ettirmeliyiz" dedi.



Dursun Özbek: "Bu resmi çok önemsiyoruz"

Galatasaray Baskani Dursun Özbek da deprem felaketinde insanlarin magdur oldugunu, hayatini kaybeden vatandaslarin oldugunu belirterek, "Onlara buradan rahmet, yaralilara acil sifalar, ailelerine, sabir diliyorum. Futbol ailesi de böyle günde birlik, beraberligini ifade etmek için liglere ara verilmisken bugün Trabzonspor’umuzu desteklemek ona güç vermek basarisina ortak olmak için buraya geldik. Futbol ailesi olarak bu güzel resmi çok önemsiyorum. Bu resim ayni zamanda Türk futbolundaki dostlugun, beraberligin resmidir. Böyle bir aci günde Trabzonspor’un Türk insanina güzel bir gece yasatmasini diliyorum" açiklamasinda bulundu.

Medipol Basaksehir Kulübü Baskani Göksel Gümüsdag ise Ahmet Agaoglu baskana davetinden dolayi tesekkür ederek, "Büyük bir aci yasiyoruz. Adeta sözün bittigi, bogazin dügümlendigi bir gün. Trabzon’da milli maç edasinda Trabzonspor için buradayiz. Birlik, beraberlik içinde zor günlerde kenetlenmeyi biliriz. Insallah iyi netice ile bir nebze dikkatleri baska yere dagitiriz, destege geldik" dedi.

Istanbulspor Baskani Ecmel Sarialioglu da memleketleri Trabzon’a geldiklerini ifade ederek, "Hepimiz Trabzonsporluyuz. Türk Milli Takimi’nin maçi varmis gibi buradayiz, Trabzonspor’a basarilar diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA