Ezeli Rakipler Bu Maçta Tek Yürek Olacak

Bilet satisindan elde edilecek tüm gelirin depremzedelere bagislanacagi Sakaryaspor-Kocaelispor müsabakasi öncesinde Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taskin, “Futbolda bir rekabet var, rekabet olmasa olayin güzelligi olmaz ama kenetlenme zamaninda da kenetlenmek zorundayiz” dedi.

Kahramanmaras merkezli gerçeklesen depremlerden etkilenen vatandaslar için yardim seferberligi devam ediyor. Bu kapsamda Sakaryaspor ile Kocaelispor arasinda bir hazirlik müsabakasi gerçeklesecek. Mücadeleden elde edilen tüm bilet geliri ise afet bölgesine bagislanacak. Karsilasmayla ilgili Sakaryaspor Baskani Cumhur Genç, "Yesilimiz ortak, siyahimiz ortak, acimiz ortak. Iki kardes sehir, tek tribün olarak 22 Subat Çarsamba günü saat 19.30’da oynanacak yardim maçinda bir tane bos koltuk birakmadan yerimizi alacagiz" açiklamalarinda bulunmustu.

Bu çerçevede yesil-siyahlilar maçin hazirliklarina Rüstemler Tesisleri’nde, Teknik Direktör Taner Taskin gözetiminde basladi.

Antrenman öncesinde konusan Taskin, Kocaelispor ile oynayacaklari mücadelenin depremzedelere bir nebze de olsa katki sunacagini aktardi.

"Çorbada bizim de bir tuzumuz olsun"

Depremzedelere destek olmak istediklerini belirten Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taskin, "Ülkemizin basi sag olsun. Gerçekten inanilmaz derece üzgünüz. Ates düstügü yeri degil, bütün Türkiye’yi yakti. Biz de hala kendimizi toparlama sürecindeyiz. Yaralarin sarilmasi ve bir an önce ayaga kalkmamiz lazim. Bunun için biz Sakaryaspor olarak Kocaelispor ile depremzedeler yararina maç oynayacagiz. Çorbada bizim de bir tuzumuz olsun diye. Ama dedigim gibi çok çok üzgünüz ve morallerimiz çok bozuk. Insallah bir an önce bu tramvayi beraber atlatacagiz. Daha güçlü sekilde yeni bir Türkiye insa edelim, daha güçlü bir sekilde önümüze bakalim istiyorum. Depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara da sabirlar diliyorum" dedi.



"Birlik ve beraberlik içinde güzel bir maç olacagina inaniyorum"

Hazirlik maçina nasil karar verildigine iliskin ise Taskin, "Iki kulüp baskani arasinda görüsüldü ve böyle güzel bir adim atildi. Evet, futbolda bir rekabet var, rekabet olmasa olayin güzelligi olmaz ama kenetlenme zamaninda da kenetlenmek zorundayiz. Kocaelispor ile birlik ve beraberlik içinde güzel bir maç olacagina inaniyorum. Güzel bir hareket oldu, iki camia arasinda insallah dostluklarimiz da pekisir bu maçin sonunda" diye konustu.

Kaynak: İHA