Deprem Bölgesinde Çalismalarini Tamamlayan Litvanya Arama Kurtarma Ekibi Ülkesine Döndü

Yurt disindan gelen arama kurtarma ekipleri, Istanbul Havalimani’ndan ülkelerine dönüyor. Deprem bölgesinden gelen Litvanyali arama kurtarma ekibi ülkelerine döndü. Litvanyali arama kurtarma ekibinin lideri Donatas Gurevicius, "Depremden sonra 42 kisilik ekiple birlikte Türkiye’ye geldik. Sadece iki sehirde arama kurtarma çalismasi yaptik. Türk ekiple birlikte omuz omuza çalistik. Inanilmaz büyük bir deprem. Hiç kimse için böyle bir seyin üstesinden gelmek kolay degil" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerde yaralari sarmak adina dünyanin farkli bölgelerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin, afet bölgelerindeki çalismalarini tamamlamalarinin ardindan ülkelerine dönüsü devam ediyor. Depremin ardindan Türkiye’ye gelerek deprem bölgesinde arama kurtarma çalismalarina katilan Litvanyali ekip, ülkelerine dönüs öncesi Istanbul Havalimani’nda açiklamalarda bulundu. Litvanyali arama kurtarma ekibinin lideri Donatas Gurevicius, Malatya ve Adiyaman bölgesinde faaliyetlerde bulunduklarini söyledi.

Gurevicius, "Depremden sonra 42 kisilik ekiple birlikte Türkiye’ye geldik. Sadece iki sehirde arama kurtarma çalismasi yaptik. Türk ekiple birlikte omuz omuza çalistik. Inanilmaz büyük bir deprem. Hiç kimse için böyle bir seyin üstesinden gelmek kolay degil. Büyük bir birliktelik gördük sahada. Adiyaman ve Malatya’da evlerini kaybeden ve yakinlari enkaz altinda kalan Türk halki, bize çay ve çorba dagitti; hatta bazen kendimizi rahat içinde hissettik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA