Turgutlu'ya Tarihinin En Büyük Spor Yatirimlari Müjdesi

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde 2023 yilinda yapilacak olan 11 spor tesisi, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yatirim planina alindi.

Konu hakkinda açiklama yapan AK Parti Turgutlu Ilçe Baskani Serkan Bas, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2023 yilinda ilçeye yapilacak olan 11 spor tesisinin yatirim planina alindigini ve ihaleye çikilacagi müjdesini verdi. Turgutlu’nun her seyin en iyisini hak ettigini belirten Bas, "Turgutlu’muz hem konum olarak hem de kent merkezi olarak güzel bir sehir. Bizlerde ilçemizi daha iyi konuma ulastirmak, gençlerimizin sporla büyümelerini saglamak için Sayin Bakanimiza taleplerimizi ilettik. Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu ile yaptigimiz görüsme sonrasinda 11 spor tesisimizi yatirim planina aldirdik ve ihaleleri yakin zamanda yapilacak. Biz Turgutlu’yu çok seviyoruz ve kentimiz için hep çalisiyoruz. Spor yatirimlarimiz sehrimize hayirli olsun" ifadelerini kullandi.

Turgutlu’ya yapilacak ve toplam degeri yaklasik 130 milyon TL olan spor tesisleri su sekilde:

"Selvilitepe Mahallesi 200 seyirci kapasiteli yari olimpik yüzme havuzu, 250 seyirci kapasiteli çok amaçli spor salonu, 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve voleybol sahasi. Haciisalar Mahallesi, Avsar Mahallesine ve Çikrikçi Mahallesi 1’er adet aydinlatmali hali saha. Irlamaz spor vadisi içerisine yeni bir nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahasi, aydinlatma, soyunma odasi ve tribün. Turgutlu Tolga Artug Gençlik Merkezi spor salonu içerisine tirmanma duvari. Sehit Anil Baris Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine 250 seyircili spor salonu. Atatürk Mahallesi 250 kisilik spor salonu."

Kaynak: İHA