Bitlis Sporcu Fabrikasi Açilis Için Gün Sayiyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan 6 bin metrekarelik alana insa edilen ‘Sporcu Fabrikasi’ insaatinda sona yaklasildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi destekleriyle Tatvan Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan önemli yatirimlardan biri olan ‘Sporcu Fabrikasi’ çalismalarinda sona yaklasildi. Bitlis ve ilçelerinde ülkeye farkli spor branslarinda basarilar kazandirmak, yetenekli ögrenciler kesfetmek, olimpiyatlara ve milli takimlara sporcu yetistirmek gayesiyle 7 branstan yüzlerce sporcuya ev sahipligi yapacak olan ‘Sporcu Fabrikasi’ açilisi için vatandaslar gün sayiyor. Tatvan Belediyesi tarafindan Kültür Mahallesi’nde yaklasik 6 bin metrekarelik kapali alana insa edilen dev spor tesisi insaatinin önemli bölümü tamamlandi. Tesisteki çalismalari yerinde inceleyen Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, ‘Sporcu Fabrikasi’nin nisan ayi itibariyle hizmete açilacagini söyledi.



“Sporcu Fabrikamizin sonuna yaklastik”

Müsabaka standartlarina uygun insa edilen tesiste birçok sporcu yetistirilecegini dile getiren Baskan Geylani, “Yaklasik 6 bin metrekarelik alanda 7 ayri salonu olan ve 7 bransin ayni anda spor yapabilecegi çok genis bir projenin sonuna yaklastik. Burayi Bitlis’imize, hatta Türkiye’ye yetistirecek sporcularin egitim alabilecegi bir spor okulu tarzinda görebiliriz. Buradaki gayemiz, Bitlis’teki yetenekli ögrencileri kesfederek uygun sartlarda olimpiyatlara ve müsabakalara yetistirmelerini hedefliyoruz. 7 farkli bransta kullanilabilecek salonumuz var. Bu çok maksatli salonlarimiz basketbol, voleybol, hentbol takim oyunlarinin oynanabilecegi çok genis alanlara sahip. Bunlar antrenman maksatli yerler. Ahsap birinci sinif parkeyle müsabaka standartlarina uygun halde planlandi. Bununla beraber 6 ayri salonumuz var. Bu 6 ayri salonda yine bireysel sporlarin yapilabilecegi judo, tekvando, güres, jimnastik ve fitness salonlarinin oldugu farkli branslarin, bireysel sporlarin yapilabilecegi çok maksatli salonlar. Yapilan bütün salonlar, müsabaka standartlarinda zeminleri yapildi. Sporcularimizin ve gençlerimizin, gidecekleri müsabakalarda hiçbir acemilik yasamadan burada donanimli egitim alarak hem ülkemize hem de ilimize büyük basarilar saglamasini hedefliyoruz” seklinde konustu.

Tesislerin yapilmasini saglayan Cumhurbaskani ile Gençlik ve Spor Bakanligi yetkililerine tesekkür eden Geylani, “Proje, Gençlik ve Spor Bakanligimizin ortak çalismasiyla yapildi. Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun Bitlis-Tatvan ziyaretleri çerçevesinde Tatvan’imiza böyle büyük bir eseri kazandirdi. Aramizda yaptigimiz is protokolü çerçevesinde Tatvan’imizda bugün insaati bitmek üzere olan çok maksatli sporcu fabrikasiyla beraber kapali yüzme havuzu, kapali ve açik tenis kortlari, FIFA standartlarinda futbol sahasi ve gençlik merkezi projeleri kazandirildi. Ilçeye verdigi desteklerden dolayi da basta Cumhurbaskanimiza ve ekibine, bununla beraber Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



“Nisan ayinin ortalarinda sporcu alimina baslamayi hedefliyoruz”

Nisan ayi itibariyle sporcu kayitlarina baslamayi hedeflediklerini belirten Geylani, “Nasip olursa nisan ayinin ortalarinda sporcu alimina baslamayi hedefliyoruz. Sporcu fabrikamiz sadece Tatvan için degil Bitlis geneline hitap edecek. Ayni zamanda bölgede bu alanda gelip yaz kamplari kurup egitim süreçlerini tamamlamak isteyen bütün vatandaslarimiza hizmet edecek, onlara da açik olacak insallah. Egitimler tamamen ücretsiz sekilde sabah erken saatlerden geç saatlere kadar mevsim sartlarina uygun olarak Tatvan halkina hizmet edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA