Tenzor International Cup'ta 'Dolce Vita' Rüzgari

Bodrum’da düzenlenen J/70 sinifi yelken yarisi Tenzor International Cup’in ilk etabinin ikinci gününde Dolce Vita Takimi genel siralamada ilk basamakta yer aldi.

Mugla’nin Bodrum ilçesinde gerçeklestirilen J/70 sinifi yelken yarisi Tenzor International Cup’in ilk etabinda ikinci gün sona erdi. Ilk günün aksine son derece elverisli hava sartlarinda baslayan yarislarda toplam 5 tur yaris için yelken açildi. Bodrum Akyarlar mevkiinde gerçeklesen yarislarin ilk etabinda yerli ve yabanci 12 tekne yer aldi. Günün ilk yarisini Mushrooms Takimi kazandi. Bogatyrs ve Dva Topora ise ikinci ve üçüncü oldu. Ikinci yarista en iyi süreyi Tenzor ekibi gösterdi, Tenzor’u Hubex ve Dolce Vita izledi. Dolce Vita, sonraki yarislarda iki kez birinci olarak genel siralamada pozisyonunu yükseltti ve günü ilk sirada tamamlamayi basardi. Bogatyrs ve Tenzor Takimlari ise ikinci ve üçüncü oldular.

Burak Zengin: “Türkiye’ye en iyi yelkencileri getirmek istiyoruz”

Yarislarin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Tenzor International Cup Idari ve Sportif Direktörü Burak Zengin, “Bugün yarislarin ikinci günündeyiz. Çok iyi geçti, bes yaris yaptik. Hava sartlari çok iyiydi. Çok çekismeli bir yaristi. Birinci her yarista degisti. Herkes kazanmak için savasiyor. Ne kadar iyi olduklarini bugün gösterdiler. J-70’i seçerek en iyi yelkencileri getirmeyi amaçlamistik. Dolayisiyla bize ne kadar iyi olduklarini gösterdiler. Bes yarisin besi de birbirinden zorluydu. Herkesi tebrik ederim. Türkiye’ye en iyi yelkencileri getirmek istiyoruz” diye konustu.



Kate Tsepliaeva: “Dünya yelkenciligi açisindan önemli bir proje”

Tenzor International Cup Uluslararasi Koordinatörü Kate Tsepliaeva da, “Her seyin basinda çok özel ve yeni bir projeyi Türkiye’de uygulamaya koyduk. Dünya yelkenciligi açisindan da önemli bir proje. Bu özel projenin su ana kadarki asamalarini tamamladik. Genel olarak katilanlarin tamami ve organizasyonu düzenleyenler olarak mutluyuz. Tabii ki eksikler var, bunlari da sonraki asamalarda tamamlayacagiz. Amacimiz dünyanin her yerinden yelkencileri Türkiye’de toplamak, bu organizasyon çatisi altinda yaristirmak. Sonraki asamalarda 12 teknemiz var, ilk etabini yapiyoruz. Daha 4 etap daha var. Sonraki etaplarda Ispanya, Portekiz, Almanya basta olmak üzere çok sayida ülkeden katilimci bekliyoruz. J-70 sinifinin merkezi olan ABD’de gözlemciler yarismalari takip ediyor. Onlarin da bu yarismalara katilmasini istiyoruz. Önümüzdeki yil hedefimiz 50 tekneyle J-70 yelken yarislarini Türkiye’de düzenlemek” ifadelerini kullandi.

Tenzor Takimi Kaptani Andrei Pushkin ise, “Bugün çok iyi bir yaris oldu. Rüzgarin gücü yaris için oldukça elverisliydi. Güzel bir yaris geçti, mücadele dolu bir yaris geçti. Amacimiz J-70 yelken yarislarini sadece Türkiye’de degil tüm dünyada bilinir hale getirmek. Bu amaçla ilerledigimizi düsünüyorum. Yalniz yarislari düzenlemekle kalmayacagiz, dünyanin her yerinden üst düzey takimlarin katilmasini saglayacagiz. Kaliteyi arttirmak ve dünyanin en üst siralarindaki yelken yarislarindan biri haline getirmek istiyoruz” açiklamasini yapti.

Tenzor International Cup’in ilk etabi yarin yapilacak yarislarin ardindan sona erecek.

Kaynak: İHA