Sampiyon Güresçi Alperen Atar, Memleketi Alapli'da Davul Zurna Ile Karsilandi

Zonguldak’in Alapli Çatak Köyünde dogup büyüyen güresçi Alperen Atar, Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi 92 kilogram finalinde birincisi olduktan sonrasi geldigi Alapli’da davul zurna ile karsilandi.

Terminal girisinde kalabalik vatandaslar tarafindan karsilanan sampiyon güresçi Alperen Atar yaptigi açiklamada, hedefinin Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.



Alapli’da terminalde coskulu bir kalabalik grup tarafindan karsilanan Atar, büyük gurur yasadi. Karsilamaya gelenlere tesekkür eden Alperen Atar, "Bugün çok heyecanliyim, tüm halk beni burada karsilamaya gelmis" dedi.

Alperen Atar, dev Türk bayragi esliginde davul ve zurnalarla yakilan mesalelerle sehir turu atarak kaymakamlik binasina kadar yürüdü. Alapli hükümet konagi önüne gelen grubu, Alapli Kaymakami Selçuk Köksal karsiladi. Köksal burada yaptigi açiklamada, "Çocuklarimizin spor yolunda ilerlemesi bizler için ayri bir güzellik. Gençlerimize böyle örneklerin olmasi ayri bir mutluluk veriyor. Her kahramanlarin arkasinda farkli kahramanlar vardir. Ben Alperen’in annesine, babasina, hocasina ve kulübüne, destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Insallah nice Alperenler çikar ilçemizden. Ilçemiz sporda, sanatta ve egitimde ilerlemis olur. Allah kendisinden razi olsun bizi gururlandirdigi için. Alaplimizi ve Zonguldakimizi gururlandirdi. Insallah daha ileriki sampiyonluklarda tüm Türkiye’mizi gururlandiracaktir" dedi.

Kaynak: İHA