Muhammed Dursun Açiklamasi 'Futbolda Da Basariliyiz Ama Bireysel Sporlarda Çok Daha Fazla Madalya Getiriyoruz'

Kitalar arasi agir siklet unvan maçinda rakibinin ringe çikmamasi nedeniyle hükmen kazanarak altin kemerin sahibi olan milli kick boksçu Muhammed Dursun, "Insanlarin aklina spor denilince sadece futbol geliyor. Futbolda da basariliyiz ama bireysel sporlarda çok daha fazla madalya getiriyoruz" dedi.

Milli kick boks sporcusu Muhammed Dursun kitalar arasi agir siklet unvan maçi için Demokratik Kongolu Kamba Kazola Trinita ile ring mücadelesine çikacakti. Uluslararasi altin eldiven kick boks sampiyonu Dursun’un rakibi müsabaka öncesi ringe çikmayi kabul etmeyerek karsilasmadan çekildigini bildirdi. Rakibinin ringe çikmamasi üzerine Dursun altin kemerin sahibi oldu. Kick boksta Türkiye ve uluslararasi sampiyonluklari arasina, kitalar arasi agir siklet sampiyonlugunu da ekledigini belirten Dursun, spor hayatina 2005 yilinda basladigini ve 2009 yilindan bu yana aktif olarak ringlerde oldugunu belirtti.



“Rakibimiz bizden çekildi, karsimiza çikmaya cesaret edemedi”

2015 yilindan itibaren profesyonel olarak dövüstügünü dile getiren Dursun, Almanya’da düzenlenecek Kitalar Arasi Kick Boks Sampiyonasi’nin 6 Subat depremi nedeni ile ertelendigini ve organizasyonun Istanbul’a tasindigini belirterek, “Önümüzde bir sampiyonamiz vardi ve bu sampiyona normalde Almanya’da olacakti. Lakin aci bir depremle karsilastik. Bu süreç ertelendigi için hemen hemen 6-7 ay hazirlik sürecimiz oldu. Organizasyonun Istanbul’da olacagi hakkinda bize bilgi geldi ve bunun için bir hazirlik süreci geçirdik. Sirbistan’da hemen hemen bir ay kadar kaldik. Çok iyi agir siklet sporcularla bir hazirlik dönemi geçirdik. Bir ay kadar Kibris’ta Avrupa sampiyonu Metin Turunç ile bir hazirlik dönemim oldu. Zaman yaklastikça Türkiye’de hemen hemen bazi illerde hazirliklarimi söndürdük ve zaten hemen hemen maça bir ay kala da bu hazirlik sürecini bitirmis olduk. Ne yazik ki ringe çiktigimizda ben de orada ögrendim. Rakibimiz bizden çekildi, karsimiza çikmaya cesaret edemedi. Zaten bu cesaretsizligini aslinda maçtan bir gün önce yüz yüze rakiple karsi karsiya geldigimizde rakip gelmeyerek bunu göstermisti. Fakat ringe çikmayacak kadar korka olacagini sanmiyordum. Bizim için zaten degisen bir sey olmayacakti. Çiksa da çikmasa da biz sampiyon olacaktik. Çünkü iddiali geldik ve görüyorsunuz su an kemer bende ve insallah yeni bir hazirlik süreci içindeyiz” ifadelerini kullandi.

"Form olarak iyiyim, yipranmadim"

Ilerleyen süreçte gelecek yil düzenlenecek uluslararasi organizasyonlar için yurt disinda hazirlik sürecine girecegini aktaran Dursun, “4-5 ay aylik bir süreç var. Zaten form olarak iyiyim, yipranmadim. Çünkü rakip çekildigi için su anki formumun üstüne tekrar bir hazirlik dönemi geçirecegim ve rakibimize göre hazirlanacagiz. Umuyorum ki yapacagim maçta ikinci kemeri de diger omuzumu almak nasip olacak” dedi.



"Futbolda da basariliyiz ama bireysel sporlarda çok daha fazla madalya getiriyoruz"

Dünyada ve Türkiye’de bireysel sporlarin çok fazla ilgi görmedigini belirten Dursun, su ifadeleri kullandi:

"Insanlarin aklina spor denilince sadece futbol geliyor. Futbolda da basariliyiz ama bireysel sporlarda çok daha fazla madalya getiriyoruz. Olimpiyatlarda Buse Naz Çakiroglu ve Busenaz Sürmeneli, boksta Mete Gazoz madalya getirdi. Bireysel branslarda gerçekten iyiyiz. Aslinda ben inaniyorum ki halkimiz sporcularimiza çok daha fazla destek verecek.”

Kaynak: İHA