Kros Milli Takimi'nin, Avrupa Sampiyonasi Serüveni Basliyor

Türkiye’de sporun en büyük destekçilerinden biri olan Turkcell’in ana sponsorlugunu üstlendigi Türkiye Kros Milli Takimi, Avrupa Kros Sampiyonasi’na katilmak üzere hazirliklarini tamamladi. 10 Aralik tarihinde Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenlenecek olan sampiyonada, alti farkli kategoride mücadele edecek olan 23 sporcu, Türkiye’yi en iyi sekilde temsil etmek için yarisacak.

Avrupa Kros Sampiyonasi, 10 Aralik’ta Belçika’nin baskenti Brüksel’de yapilacak. Sampiyonada Büyükler Kadin-Erkek, U23 Kadin-Erkek ve U20 Kadin-Erkek olmak üzere 6 kategoride 23 milli sporcu yarisacak.

2013 yilindan bu yana Avrupa Kros Sampiyonasi’ndan madalyasiz dönmeyen Türkiye Kros Milli Takimi, bu yil da iddiali bir kadroyla mücadele ederek, sampiyonadan madalya ile dönmeyi hedefliyor. Büyük Erkekler kategorisinde 2021 Türkiye kros sampiyonu Ersin Tekal ve Türkiye sampiyonu Ramazan Bastug U23 Erkekler kategorisinde yer alacak. Ayrica U20 kadinlarda Edibe Yagiz, Dilek Koçak, Pelinsu Sahin; erkeklerde ise Ismail Tasyürek, Taner Tunçtan, Utku Göler gibi basarili sporcular mücadele edecek.

Türkiye Kros Milli Takimi, bugüne kadar kazandigi 22 altin, 11 gümüs ve 15 bronz madalya ile Avrupa Kros Sampiyonasi’ndaki basarili geçmisini sürdürmeye çalisacak.

Türkiye Kros Milli Takimi’nda su sporcular yer aliyor:

"Ahmet Alkanoglu, Ismail Tasyürek, Ali Tunç, Mervan Haykir, Ayetullah Aslanhan, Merve Karakaya, Bahar Atalay, Nursena Çeto, Caner Can Tunçtan, Ömer Amaçtan, Dilek Koçak, Pelinsu Sahin, Edibe Yagiz, Ramazan Bastug, Ersin Tekal, Semra Karaslan, Esmanur Yilmaz, Sümeyye Erol, Ezgi Kaya, Taner Tunçtan, Inci Kalkan, Utku Göler ve Yunus Emre Akkus."

Kaynak: İHA