Ismail Kartal'dan Derbide Tek Degisiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda Besiktas karsisina son oynanan Sivasspor maçi 11’inden tek degisiklik ile çikti.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda Besiktas ile karsilasiyor. Sari-lacivertliler, son oynanan Sivasspor maçinin 11’inden tek degisiklik ile sahaya çikti. Teknik Direktör Ismail Kartal, stoper bölgesinde Jayden Oosterwolde’un yerine Alexander Djiku’ya görev verdi.

Djiku, 45 gün sonra

UEFA Avrupa Konferans Ligi grup maçinda Ludogorets karsisinda yasadigi sakatligin ardindan uzun süre takimdan ayri kalan Alexander Djiku, formasina kavustu. Tedavisinin ardindan geçtigimiz hafta takimla çalismalara baslayan Ganali stoper, derbiye 11’de basladi.

Djiku, 45 gün sonra sari-lacivertli formayla maça çikti.

Sari-lacivertlilerde 3 eksik

Fenerbahçe, Besiktas karsilasmasina 3 oyuncusundan yoksun çikti. Sari-lacivertli ekipte sakatliklari bulunan Rodrigo Becao ve Zajc’in yani sira hazir olmayan Serdar Aziz teknik ekip karariyla derbinin kadrosunda yer almadi.

Ismail Kartal, derbiye su 11 ile çikti:

“Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Samet Akaydin, Alexander Djiku, Ferdi Kadioglu, Miguel Crespo, Fred, Irfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko.”

Fenerbahçe’de; Irfan Can Egribayat, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Ismail Yüksek, Mert Hakan Yandas, Bartug Elmaz, Emre Mor, Joshua King, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi ise yedek bekledi.

Fenerbahçe taraftari 5 yil sonra Dolmabahçe’de

Il Spor Güvenlik Kurulu’nun aldigi karara göre Fenerbahçe taraftari 5 yil sonra Besiktas derbisini deplasmanda takip etti. Kadiköy’de bir araya gelen taraftarlar toplu halde stadyuma hareket etti. Sari-lacivertli taraftarlar daha sonra yogun güvenlik önlemi altinda stada giris yaparak kendilerine ayrilan bölümde yer aldi. Taraftarlar, maç öncesi Fenerbahçeli futbolculari tek tek tribünlere çagirarak maça hazirladi, daha sonrasinda da tezahüratlarla takimlarina destek oldular.

Kaynak: İHA