Ismail Kartal Açiklamasi 'Hakli Bir Galibiyet Elde Ettik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, hafta içi tüm çalismalari Besiktas’i yenmek üzerine yaptiklarini belirterek hakli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda Besiktas’i 3-1 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, “Biz hafta içinden bugüne kadar bu maçi nasil kazaniriz planlari üzerine çalistik. Sezon basindan beri ortaya koydugumuz oyun felsefemiz var. Bunu Besiktas’a karsi ne kadar iyi bir durusla nasil sergileyebiliriz, bütün çalismalarimiz bu yöndeydi. Hakli bir galibiyet elde ettik. Rakip ceza sahasinda çok fazla topla bulusmusuz; 42 kere. Bugün burada biz 3 puan almak için geldik. 3 puan aldigimiz için çok mutluyum” dedi.



“Taraftarla takim arasinda sinerji var”

Uzun zaman sonra Besiktas deplasmaninda tribündeki yerlerini alan sari-lacivertli taraftarlarla ilgili de konusan Kartal, “Fenerbahçe taraftari fark olusturdular. Biz de farkindalik yapip reaksiyon vermek istiyorduk. Nasil onlari tribünde mutlu edebiliriz, bu sekilde bir sinerji var. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirip sampiyon olmak istiyoruz” diye konustu.

Mücadeleye orta sahada 11’de baslayan Miguel Crespo tercihi ve bugünkü performansiyla ilgili Kartal, sunlari söyledi: “Hem rakibimizin pozisyonuna göre hem de oyuncularin performansina göre bakiyoruz. Bugün de Crespo’nun oynamasi rakibin pozisyonu ve oyuncunun performansina göreydi. Crespo, onun için 11’de oynamasini tercih ettik.”

“Sezon sonuna kadar bu oyunu devam ettirmek istiyoruz”

Sakatligini atlatan Alexander Djiku’nun derbide 11’de baslamasi ile ilgili oyuncuyla görüsmesini aktaran Ismail Kartal, takimin oyun felsefesini su sözlerle paylasti:

“Djiku ile maçtan önce konustugumda 42 gündür sakatti. Dün dahil 4 kez takimla antrenmana çikti. ‘Sen oynatirsan oynarim’ dedi.

’65-70 dakika oynarim’ dedi ve 11’de baslattik. Degistirdik Jayden’i aldik. Oynamak istedigimiz oyun bu. Bunu birçok maçta yaptigimizi düsünüyorum. Bazi maçlarda psikolojik olarak oyuncularim ellerinden geleni yapmis olsalar da olmadi. Bugün maç basindan sonuna kadar oyunu domine etik. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz.”

“Ferdi, karakter ve futbol olarak çok sey katiyor”

Ferdi Kadioglu’nun sol bekteki gelisimi ve oyuncunun performansiyla ilgili sorulan soruya sari-lacivertlilerin patronu, “Ferdi, benim evladim gibi. Fenerbahçe’de sol bek oynamasi ile ilgili 2 sene önce oynamayi kabul etmemisti. O bölgeye transfer etmek istemistik, oyuncu bulamadik. Baskanimizla konustum, ikna ettim. Kendisini ikna edecegimi söyledim. Ferdi ile konustum, ben de ona bek oynadigimi hatirlattim. ’Merak etme gelisimine katki saglayacagim, bunlari düsün’ dedim. Sonra ‘hocam ben kabul ediyorum’ dedi.

Bugün geldigimiz noktada milli takimda, Avrupa’dan büyük takimlar tarafindan takip ediliyor. Hem karakter olarak hem futbol olarak çok sey kattigini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Bugün kazanmak için, inanarak geldik”

Besiktas’in yeni yönetimi ve teknik heyetine basarilar dileyen Ismail Kartal, derbide gerginlik olmadigina dikkat çekerek, “Besiktas büyük bir camia, yeni yönetimi hayirli olsun. Riza Çalimbay hoca benim arkadasim. Su anda en iyini yapmaya çalisiyorlar. Çok sakat oyunculari var. Bugün çok fazla gerginlik olmadi. Besiktas taraftarlarini tebrik ediyorum. Riza hocaya maçlarinda basarilar diliyorum. Bugün kazanmak için, inanarak geldik. Oyuncularim da bunu basardilar” dedi.



“Fred fark olusturan bir oyuncu”

Fred’in performansi ile ilgili soruya Kartal, “Sadece Fred’e baglayamayiz. Futbol takim oyunu. Fred’in bize kattigi katma deger var. Oyun içinde çok fazla dolasan, geçislerde baglantiyi yapan oyuncu. Sezgileri çok yüksek bir oyuncu. Bunun için çok fark olusturan bir oyuncu” yanitini verdi.

“Samet, önemli oyunculardan bir tanesi”

Ismail Kartal, Samet Akaydin ile ilgili ise sunlari söyledi:

“Samet, milli takim oyuncusu. Her oyuncumuz bizim için degerli. Bu aksam da fena maç çikarmadi. Zaman zaman bazi hatalar olabilir. Elimizdeki önemli oyunculardan bir tanesi” dedi.



“Serdar Aziz’i yakindan takip ediyorum”

Sakatligini atlatan bir diger oyuncu Serdar Aziz’in saglik durumuyla ilgili konusan Kartal, “Serdar Aziz, su anda yüzde 100 hazir degil. Bu hafta 1-2 antrenmanin isinma bölümüne aldik. Bu hafta ufak ufak takim antrenmanlarina baslayacak. Gün gün saglik durumunu takip ediyoruz. Ben de baslarinda duruyorum. Ne zaman yüzde 100 hazir olacak, yakindan takip ediyorum” seklinde konustu.



“Büyük kulüpler sakatliklarla mücadele ediyorlar”

Aralik ayinda çok fazla maç oynanacagi ile sorulan soruya Ismail Kartal, “Son 5 yildir Avrupa’da ve dünya futbolundaki önemli futbol adamlarinin futbolcularinin bu kadar fazla maç yapmasindan sikayetçi. Avrupa’da büyük bir kriz var. Hem Avrupa ligi ve kendi liginde 3 kulvarlarda mücadele diyorlar. Bu yüzden büyük kulüpler sürekli sakatliklarla mücadele ediyorlar. Maalesef buna sorun ariyorlar. UEFA ve FIFA, milli takimlari baska bir evrede oynatmak, Avrupa ve ligi oynatmak gibi planlari var. Futbolcular bir insan bu sakatliklar elimizde olan bir sey degil. Insallah buna bir çare bulurlar. Futbol kendi dinamikleriyle ilerlemesini bilir” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA