Fatih Çintimar Açiklamasi 'Çok Zor Bir Parkur Ve Hava Sartlari Olacak'

Belçika’nin baskenti Brüksel’de yarin yapilacak olan 29. U20, U23 ile Büyükler Kadin ve Erkek Avrupa kros Sampiyonasi’nda Türkiye’yi 23 atlet temsil edecek. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) baskani Fatih Çintimar, "Avrupa Kros sampiyonasi günü hava sartlari ve çok zor bir parkur bekliyor tüm sporculari" dedi.

Sporcularin son çalismasini yagmur altinda gerçeklestirdigini ve hava sartlarina alismaya çalistigini belirten TAF Baskani Fatih Çintimar, "Çok agir ve zorlastirilmis bir parkurda tüm sporcular yarisacaklar. Inaniyorum ki bu zor parkur ve hava sartlarina ragmen sporcularimiz Ülkemizi en iyi sekilde temsil edecekler. Balkan sampiyonasinda oldugu gibi madalyalarla ülkemize dönecekler. Ferdi ve takimlarda basarili olacak bir takimla buradayiz. Türkiye’nin yükselen atletizm degerleri ve yildizi burada da yükselmeye devam edecektir. Amacimiz bu sampiyonada ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek. Bu yarisma sonunda ülkemizde gerçeklestirilecek olan Avrupa Kros Sampiyonasi’nin temsili bayragini burada Kepez Belediye Baskan Yardimcimiz ile birlikte alarak ülkemize dönecegiz. Avrupa kros sampiyonasinda yarisacak tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Bu sampiyonalarin en zor parkuru ve hava sartlarinin çok zor olacagi bir yarisma olacak. Bu zor hava kosullarinda yarisacak tüm ülkelere ve sporcularimiza tekrar basarilar diliyorum" diye konustu.

Yarin TSI 14.25’te ilk olarak U20 Kadinlar 5000 metre kosusu yapilacak. Millilerde Edibe Yagiz, Merve Karakaya, Dilek Koçak ve Esmanur Yilmaz piste çikacak. U20 Erkekler 5000 metrede Utku Göler, Ali Tunç, Caner Can Tunçtan, Mervan Haykir, U23 Kadinlar 7000 metrede Pelinsu Sahin, Ezgi Kaya, Inci Kalkan, Nur Sena Çeto, U23 Erkekler 7000 metrede Ömer Amaçtan, Ismail Tasyürek, Taner Tunçtan, Ayetullah Aslanhan yarisacak.

Büyük Kadin ve Erkekler 9000 metre ile takimlar karisik mix bayrak 1500 metrede ise Bahar Atalay, Sümeyye Erol, Semra Karaaslan, Ramazan Bastug, Ersin Tekal, Ahmet Alkanoglu ve Yunus Emre Akkus madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: İHA