Burhanettin Tekdag Yil Sonu Yelken Yarislari'nin Ilk Günü Tamamlandi

Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü (MIYC) tarafindan düzenlenen Burhanettin Tekdag Yil Sonu Yarislari’nin ilk günü 23 teknenin kiyasiya rekabeti ile tamamlandi.



Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü (MIYC) tarafindan düzenlenen Burhanettin Tekdag Yil Sonu Yarislari, 23 tekne ve 300’e yakin yelkencinin körfez içindeki iki yarisi ile basladi.

Pazar günü sona erecek olan yarislara Türkiye, Hollanda, Yunanistan, Ukrayna ve Rusya’dan yaklasik 300 yelkenci katildi.

Yaris öncesinde kulüp kurucusu ve eski baskanlarindan Burhanettin Tekdag ve hayatini kaybeden denizciler anisina çelenk ve çiçek birakildi. Körfez içinde baslayan ilk yarislarda rüzgarin hizi ile hakem heyetinin baslangiç isareti vermesi ile IRC1, IRC2, IRC3, IRC4 kategorilerinde 23 tekne kiyasiya rekabet etti.

Marmaris Uluslararasi Yat Kulübü (MIYC) kurucularindan ve eski baskanlarindan, Burhanettin Tekdag’in adiyla bu yil 15.’si gerçeklesen yarislar yarin sona erecek. Yarisin kapanis ve ödül töreni ise 10 Aralik Pazar günü yaris bitiminin hemen ardindan kulüp bahçesinde düzenlenecek.

Bugün düzenlenen birinci yarislari IRC-1 kategorisinde Matrak 2 isimli teknesiyle Orhan Özdas, IRC-2 kategorisinde VMG Yelken isimli teknesiyle Dogukan Kandemir, IRC-3 kategorisinde Exit isimli teknesiyle Emre Derman, IRC-4 kategorisinde Clavella isimli teknesiyle Leo Kolff kazandi. Ikinci yarislari ise IRC-1 kategorisinde Wild West isimli teknesiyle Daghan Baspinar, IRC-2 kategorisinde Strekoza isimli teknesiyle Mikhail Mischenko, IRC-3 kategorisinde Capella 2 isimli teknesiyle Ihsan Kalayci ve IRC-4 kategorisinde M2 isimli teknesiyle Hasan Çiplak kazandi.

Kaynak: İHA