Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi '14 Bransta 6 Bin 341 Ögrencimiz Egitimlerine Devam Ediyor'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci hafta sonu Selçuklu Belediyesi Kis Spor Okullarinda egitim gören ögrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Baskan Pekyatirmaci, "Toplamda 14 bransta 6 bin 341 ögrencimiz su anda Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün spor okullarinda egitimlerine devam ediyor" dedi.

Türkiye’de kapsami ve büyüklügü bakimindan örnek teskil ederek marka olan Selçuklu Belediyesi Spor Okullari kis döneminde ögrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci Kis Spor Okullari’nda egitim alan ögrencileri ziyaret ederek heyecanlarina ortak olurken ögrencilerin aileleriyle de sohbet etti. Ziyarette Baskan Pekyatirmaci’ya, Selçuklu Kent Konseyi Baskani Cem Hayirlioglu ve diger yetkililer eslik etti.

“Hedefimiz daha çok çocugumuzun spor yapabilmesi”

Kis Spor Okullarinda egitim alan ögrencileri ziyaret ederek onlarla bir araya geldiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Toplamda 14 bransta 6 bin 341 ögrencimiz su anda Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün spor okullarinda egitimlerine devam ediyor. 14 bransta bu spor okullarimizin egitim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Toplamda da 130 antrenörümüzle birlikte hafta sonu ve hafta içi aksam gruplari olmak üzere çocuklarimiza, gençlerimize hizmet veriyoruz. Biz Selçuklu Belediyesi olarak spora çok büyük bir önem veriyoruz. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüz, Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri” dedi.



"Su anda 200’ün üzerinde milli sporcumuz var"

Belediye olarak hedeflerinin daha çok çocugun spor yapmasi oldugunu belirten Baskan Pekyatirmaci, “Buradaki hedefimiz daha çok sayida çocugumuzun spor yapmasi, bütün çocuklarimizin en az bir bransta sporla ugrasmasi, hayatlarina sporu yerlestirmesi. Bununla birlikte yine burada spor okullarimizda egitim faaliyetlerine katilan çocuklarimizdan altyapiya, sporcularimizi seçiyoruz, takimlar olusturuyoruz ve Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün su anda 200’ün üzerinde milli sporcusu var. 14 bransta farkli turnuvalarda hem yurt içinde hem yurt disinda çok önemli basarilari elde ediyoruz. Spor Kulübümüzün ve Spor Müdürlügümüzün faaliyetleriyle birlikte insallah bu alandaki çalismalarimizi güçlendirerek devam ettirecegiz. Tabii ki burada ailelerimizin destegi bizim için çok önemli. Ailelerimiz de çocuklarini buradaki salonlarimiza getiriyorlar ve onlarla birebir ilgileniyorlar. Onlarin destegi sayesinde biz hem lisansli sporcu sayimizi artiriyoruz hem de milli sporcu sayimizi artirarak daha çok sayida turnuvada mücadele etme, Selçuklu’muzu, Konya’mizi temsil etme imkanina sahip oluyoruz. Bütün antrenörlerimize, hocalarimiza, spor kulübünün yöneticilerine, spor müdürlügümüze ben ayrica tesekkür etmek istiyorum bu güzel organizasyonu gerçeklestirdikleri için. Egitim, spor bizim önceliklerimizden, çocuklarimizin hem egitim faaliyetleri noktasinda hem spor faaliyetleri noktasinda kendilerini ifade edebilmeleri ve yetenekleri, kabiliyetleri dogrultusunda da ileriye dönük hedefler ortaya koyabilmeleri için Selçuklu Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Yaz ve kis olmak üzere iki sezondan olusan Spor Okullari çalismalarinda kis dönemi dersleri 7 Ekim 2023 tarihinde basladi.

31 Mayis 2024 tarihine kadar devam edecek olan Kis Spor Okullarinda egitimler cumartesi ve pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün yapiliyor. 21 tesis ve 30 spor salonunda gerçeklestirilen çalismalarda 5-15 yas arasinda 6 bin 341 ögrenci 14 bransta egitim görüyor. 130 antrenörün görev yaptigi Kis Spor Okullarinda ögrencilere servisi imkani da sunuluyor. Servisli seansi tercih eden ögrenciler antrenman öncesi evlerinden alinarak, antrenman sonrasi tekrar güvenli bir sekilde evlerine teslim ediliyor. Spor Okullarinda yüzme, basketbol, futbol, tekvando, cimnastik, tenis, voleybol, wushu, karate, kick boks, satranç, okçuluk, güres ve masa tenisi branslarinda egitim veriliyor.

Kaynak: İHA