Besiktas, Zirve Yarisina Tutunabilmek Için Galibiyet Pesinde

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda evinde Fenerbahçe ile karsilasacak Besiktas, zirve yarisina tutunabilmek için mutlak galibiyet hedefliyor. Siyah-beyazlilarda, Hasan Arat baskanligindaki yeni yönetimin ilk maçinda tribünler de tamamen dolu olacak.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasinda Besiktas yarin sahasinda Fenerbahçe ile karsi karsiya gelecek. Riza Çalimbay’in ögrencileri, derbi müsabakasindan galibiyet ile ayrilmak istiyor.

Baskan Hasan Arat’in ilk maç heyecani

Besiktas’ta geçtigimiz pazar günü gerçeklesen olaganüstü seçimli genel kurulda baskan seçilen Hasan Arat, Fenerbahçe derbisiyle ile ilk maç heyecanini yasayacak. Hasan Arat, Serdal Adali ile girdigi seçim yarisini, 7 bin 271 oy olarak siyah-beyazlilarin 35. baskani olmustu. Siyah-beyazlilar, yeni baskaninin ilk maçindan galip ayrilmak istiyor.

Kartal 10 maçta 1 kez yenildi

Besiktas ile Fenerbahçe arasinda hepsi Süper Lig olmak üzere oynanan son 10 müsabakada siyah-beyazlilar sadece 1 kez maglup oldu. Kartal söz konusu maçlarda 3 galibiyet elde ederken, sari-lacivertiler de 1 kez kazandi. 6 maçta ise taraflar sahadan 1 puan ile ayrildi. Besiktas bu maçlarda 19 kez rakip fileleri havalandirirken, Fenerbahçe de 16 gol sevinci yasadi.

Besiktas evinde kaybetmiyor

Besiktas, bu sezon Süper Lig’de çiktigi 14 müsabakanin 6’sini iç sahada oynadi. Besiktas, bu maçlarda 5 galibiyet alirken, 1 kez de berabere kaldi ve maglubiyet yüzü görmedi. Kartal geride kalan mücadelelerde kalesinde sadece 2 gol görerek, ligde evinde en az gol yiyen takim durumunda yer aliyor.

Siyah-beyazlilarda 4 oyuncu sakat

Besiktas’ta tedavileri devam eden Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Milot Rashica ve Yakup Arda Kiliç, Fenerbahçe karsisinda oynayamayacak. Sag dizinden sakatlik yasayan ve tedavisi devam eden Omar Colley’in durumu ise maç günü belli olacak. Sakatliklarini atlattiktan sonra takimla antrenmanlara çikan Rachid Ghezzal, Eric Bailly, Jean Onana ve Tayfur Bingöl’ün derbi kadrosuna dahil edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA