TMOK'tan IHA'ya Ödül

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) düzenledigi 2022 Türkiye Fair Play ödül töreni gerçeklestirildi. Ihlas Haber Ajansi Spor Servisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sportif Fair Play Tanitim Dali’nda kutlama mektubu ödülüne layik görüldü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) düzenledigi 2022 Türkiye Fair Play ödül töreni, Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde yapildi. Törene TMOK Baskani Ugur Erdener, Uluslararasi Fair Play Komitesi (CIFP) Baskani Jenö Kamuti, CIFP Baskanlik Ofis Yöneticisi Gabor Deregan, TMOK Fair Play Komisyonu Baskani Erdogan Aripinar, ödül almaya hak kazananlar ve davetliler katildi.



Ugur Erdener: "Fair Play, sosyal yasamin her alaninda geçerli ve arzu edilen bir tutumu temsil eder"

Fair Play’in olimpik felsefenin temel taslarindan oldugunu söyleyen Ugur Erdener, "Fair Play, genelde sporla iliskilendirilse de aslinda sosyal yasamin her alaninda geçerli ve arzu edilen bir tutumu temsil eder. Iyi, dürüst ve dogru bir insan olmayi, kisacasi güzel insan olmayi temsil eder. TMOK olarak saygi, dostluk, mükemmeliyet ve Fair Play gibi olimpik degerleri yaymak ve bu tutumu özümsemis bir neslin yetismesine katki saglamak için degisik çalismalar yürütüyoruz. Iyiye, dogruya, güzele sloganiyla baslattigimiz bu projeler, toplumumuzun bu degerleri benimsemesinde önemli bir rol oynamaktadir. Türkiye Fair Play Ödülleri, bunlardan birisi ve en önemlisi. Bu ödüllerle örnek davranislarda bulunan bireyleri, kurumlari ve kuruluslari takdir ederek baskalarinin da bu tutumlari benimsemeye tesvik etmek istiyoruz. 2022 Türkiye Fair Play Ödüllerini kazanan güzel insanlari gönülden kutluyorum" seklinde konustu.



Jenö Kamuti: "Fair Play’i en iyi sekilde temsil etmeli ve bunu dünyaya yaymaliyiz"

Jenö Kamuti, uzun yillar süren Macaristan ve Türkiye sevgisinin Osmanli Imparatorlugu’ndan bu günlere geldigini ifade ederek, "Burada büyük bir sevgi hissediyorum. 1973 yilinda CIPF’ye seçildikten sonra UNESCO Fair Play Ödülü’ne layik görüldüm. O zamandan beri 50 yildir Fair Play konusunda büyük çalismalar gerçeklestirdik. O günden bu yana TMOK ve TMOK Fair Play Komisyonu ile yakin iliskiler içinde olduk. TMOK ile Fair Play Komisyonu, Türkiye’de en yüksek seviyede gençleri egiten bir kurum. Uzun yillardir Fair Play komisyonu tarafindan yapilan etkinliklere katilmaktan mutluluk duyuyorum. Maalesef sporun çok iyi bir örnek teskil etmesi gereken zamanlardan geçiyoruz. Anlasmazliklar ve savaslara sahitlik ediyoruz. Fair Play’i en iyi sekilde temsil etmeli ve bunu dünyaya yaymaliyiz. Ben bir Macarim. Burada Türkiye ve Macaristan halklarinin dostlugunu görüyorum. Bir gün Istanbul veya Budapeste’de Olimpiyat Oyunlari’na ev sahipligi yapmak ve beraberce Fair Play ruhunu yansitmak isteriz" diye konustu.

2022 Türkiye Fair Play ödüllerinde kazananlar söyle:

Kariyer dali

Büyük Ödül: Murat Agca (AIPS Avrupa Genel Sekreteri, Sports TV Genel Yayin Yönetmeni)

Seref Diplomasi: Buse Naz Çakiroglu (Milli boksör), Prof. Dr. Halil Ibrahim Cicioglu (Uluslararasi güres hakemi),

Kutlama Mektubu: Tamer Baslig (Yelken antrenörü), Sait Babaoglu (Bakirköy ATA Spor Kulübü Baskani), Mutlu Yücebas (Tenis hakemi)

Davranis dali

Büyük Ödül: Ebru Kavzan (Eskrim antrenörü)

Seref Diplomasi: Türkiye Voleybol Federasyonu, Can Yayinlari ve Darüssafaka Spor Kulübü

Kutlama Mektubu: Burak Gözeneli (Fenerbahçe Koleji basketbolcusu), Yagmur Tuna (Milli kayakçi), Hatayspor Futbol Takimi

Tanitim dali

Büyük Ödül: Hüseyin Sakarya (Fanatik Gazetesi Istihbarat Sefi)

Seref Diplomasi: Mehmet Zeki Kutlu (Kocaeli Üniversitesi Ögretim Görevlisi), Hakan Altürk (TRT Spor ve TRT Yildiz Kanal Koordinatörü), Çagatay Çitlak (Gazeteci)

Kutlama Mektubu: Ihlas Haber Ajansi, Hüseyin Dogru (Anadolu Ajansi Spor Haberleri Editör Yardimcisi)

Toplumsal Fair Play Ödülü: Özgür Bozat (Kütahya Tavsanli Denetimli Serbestlik Müdürü)

Özel ödüller

CIFP Seref Diplomasi: Armagan Berkay Yilmaz (Fair Play Sohbetleri Program Moderatörü)

Avrupa Fair Play Hareketi Seref Diplomasi: Mehmet Nezir Önal (Gazeteci)

TMOK Fair Play Komisyonu Onursal Üye Plaketi: Haldun Domaç (Spor yorumcusu)

CIFP 60. Yil Onuruna Fair Play Nisani: Jenö Kamuti (CIFP Baskani)

CIFP Özel Plaketi: Gabor Deregan (CIFP Baskanlik Ofis Yöneticisi)

Tesekkür plaketleri

TMOK, ödül töreninin ardindan çesitli kurulus ve kisilere tesekkür plaketleri sunuldu.

Plaket verilenler ise söyle:

Leyla Celalyan (Haci Bekir Müessesesi 6. Kusak Temsilcisi), Mehmet Ceylan (Türkiye Güvercin Federasyonu Baskan Yardimcisi), Mehmet Samsa (Samsa Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani), Agah Kara (TSYD).

Kaynak: İHA