Ismail Kartal Açiklamasi 'Besiktas Derbisine En Iyi Sekilde Hazirlanacagiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Sivasspor maçi öncesi oyuncularin enerjilerinin yüksek oldugunu aktarirken, Besiktas derbisine en iyi sekilde hazirlanacaklarini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasinda Fenerbahçe, konuk ettigi Sivasspor’u 4-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, “Sivasspor takiminin bu ligde ne kadar iyi geçis oyunu oynadigini biliyorduk ama evimizde maçi kazanmak için çiktik. Iyi basladik. 4-1’lik farkli bir galibiyet elde ettik. Taraftarimizin müthis destegi ile kazandik. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Taraftarlarimiza da destek ve güvenlerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Besiktas derbisine en iyi sekilde hazirlanacagiz”

Hafta sonu oynanacak Besiktas derbisi ve sakatligini atlatan Djiku ile ilgili bilgiler veren Kartal, “Djiku, takim antrenmanlarina basladi gün gün gidiyoruz. Tarih veremiyoruz. Takim antrenmanlari disinda test antrenmanlari var ona göre degerlendirme yapacagiz. Derbi maçlarin favorisi yoktur. Herhangi bir sonuca baglayamazsiniz. O günkü ortamda fizik, mental, taktik olarak hangi takimin iyi oldugu ortaya çikar. Biz de oyuncularimizla bu maça en iyi sekilde hazirlanacagiz” seklinde konustu.



“Oyuncularimin enerjileri çok yüksekti”

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde farkli maglup olduklari Nordsjaelland karsilasmasi sonrasi oyunculari Sivasspor maçina nasil hazirladiklari ile ilgili soruya Ismail Kartal, “Fenerbahçe büyük camia böyle bir maglubiyet bize yakismadigini oyuncularima söyledim. Böyle bir maçi tek unutturmanin yolu vardir; Sivasspor maçina çikacagiz, iyi futbol oynayacagiz ve seriye devam etmemiz gerektigini anlattim. Oyuncularim da cuma gününden bu güne kadar enerjileri çok yüksekti. Güzel bir galibiyet oldu. O yüzden bu durumu atlattik” ifadelerini kullandi.

“Fred’in yoklugunu hissettik”

Sakatligini atlatarak uzun süre sonra 11’de baslayan Fred ile ilgili Kartal su degerlendirmeyi yapti:

“Bütün oyuncular bizim için çok degerli. Fred de çok iyi bir oyuncu. Fred’in yoklugunu hissettik. 3’lü bir toplanti yaptik, doktorumuzla. Seninle ilgili ne düsündügümü biliyorsun dedim. O da ‘oynamak istiyorum’ dedi.

Kendinde bunu hissediyormusun dedim. Karar senin hoca dedi.

Ben de seni 11’de düsünüyorum dedim. 3-1 öne geçince, çikarttik. Güzel bir özgüven oldu. Onu da kazandigimiz için çok mutluyum.”

Ismail Kartal, Sivasspor maçinda Ismail Yüksek’in yedek baslamasiyla ilgili kararin tamamen kendi tercihi oldugunu söyledi.



“Mert Hakan, Besiktas maçinda kadroya alabiliriz”

Sakatligi süren Mert Hakan Yandas ile ilgili de bilgiler veren Kartal, “Ben hiç bir zaman bahanelere siginmadim. Mevcut oyuncularla her maça elimden gelenin en iyisini yapmak için hazirladim. Mert Hakan’i zannediyorum ki Besiktas maçinda kadroya alabiliriz gibi geliyor” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA