Nilüfer Belediye FSK 2023'Ü 5 Gollü Galibiyetle Kapatti

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK) 12. hafta maçinda Arifiye Kalaycispor’u 5-0 yenerek liderligini sürdürdü.

Nilüfer Belediye FSK Sakarya ekibini Ibrahim Yazici Stadyumu’nda agirladi. Karsilasmaya kanat akinlariyla baslayan Nilüferli futbolcular maçin 12. dakikasinda penalti kazandi. Nilüfer’in golcü oyuncusu Ali Sentürk kazanilan penalti atisini kaçirdi. Penaltidan 6 dakika sonra Ali Sentürk bu kez ceza alanindaki karambolde topu aglarla bulusturdu ve takimini 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da baskisini sürdüren mavi yesil beyazli futbolcular yakaladiklari net firsatlardan yararlanamadi ve ilk yari 1-0 Nilüfer Belediye FSK üstünlügü ile geçildi.

Ikinci yarinin baslamasiyla birlikte oyun kontrolünü tamamen ele geçiren Nilüfer Belediye FSK rakibini tehlikeli ataklarla bunaltti. Nilüferli futbolcularin baskisi sonucu 50. dakikada Hasan Basri Ünal, 58. dakikada Ismail Can, 67 dakikada Sinan Yildirim ve 90. dakikada Baris Bakça’nin ayagindan buldugu gollerle maçtan 5-0 galip ayrildi.

2023’ü 11 galibiyetle tamamlayan Nilüfer Belediye FSK topladigi 33 puanla en yakin rakibinin 3 puan önünde liderligini sürdürdü. Nilüferli futbolcular ilk yarinin son maçinda 7 Ocak 2024 Pazar günü ligde 2. sirada olan Yalova Yesilovaspor ile deplasmanda karsilasacak.

Kaynak: İHA