Riza Çalimbay Açiklamasi 'Ankaragücü Her Zaman Çok Zor Bir Deplasmandir'

Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, “Ankaragücü her zaman çok zor bir deplasmandir“ dedi.

Besiktas, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasinda deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Ankaragücü’nün her zaman çok zor bir deplasman oldugunu söyledi.

Çalimbay, “Ben göreve geldigimden bu yana 3. maçim. Bir seri yakalayalim dedik. Bu maçta puan aldik. Puan puandir. Bana göre deplasmanda alinmis bir puandir. Futbolculuk ve antrenörlük dönemim olsun her zaman Ankaragücü deplasmani çok zor bir deplasmandir. Kolay maç kazanamazsiniz. Çok mücadele etmeniz gereken bir deplasmandir. Atmosfer çok güzeldi. Her iki yarida da iyi seyler yaptik. Kendi hatamizdan bir gol yedik. Ikinci yarida hem oyuncu degisikligi hem de taktik olsun arkadaslarimizi oynattik. Golü de bulduk. Pozisyonlarimizi arttirdik. Bazen kendi kalemizde sikintilar yasadik. Sakat arkadaslarimizdan dolayi sikintilar yasadik. Özellikle deplasmanda bir puan bir puandir. Hedefimiz kesinlikle 3 puandi. Geriden gelip golü atmak ve puan almak iyi bir sey. Ben bu takima gelirken zorluklari biliyordum ama ne antrenörlük ne de futbolculuk hayatimda bu kadar sakat olan bir oyuncu grubu görmedim. Su an da bile 10 kritik oyuncumuz sakat. Kesinlikle kazanmamiz gereken bir maç. Önümüzdeki hedef kendi taraftarlarimizin önünde Fenerbahçe maçini kazanmak. Hiç kanat oyuncumuz yok. Eger doktor arkadaslarimiz bize bir iki tane oyuncu verirlerse çok farkli bir maç olur. Kazanmak için her seyi yapacagiz. Puan farkini sekize indirecegiz” ifadelerini kullandi.

Besiktas’ta yasanan seçim heyecaniyla ilgili olarak açiklamalarda bulunan Riza Çalimbay, her iki tarafa da hayirli olsun. Bana göre zamansiz bir kongre oldu. Ama son zamanlardaki en büyük kongre oldu. Büyük bir katilim olmus. Birlik ve beraberlik içinde çok iyi çalisacagima inaniyorum. Hangi aday seçilirse seçilsin. Onlar da Besiktas’a katki saglayacaklar. Seçim bittikten sonra tahminime göre her sey çok daha güzel olacak” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA