Çagdas Bodrum Spor Süper Lig'de Firtina Gibi Esmeye Basladi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çagdas Bodrum Spor, ligin 14. haftasinda Manisa deplasmaninda Manisa Büyüksehir Belediye Sporu yenerek ligde firtina gibi esmeye basladi.

Ligin en güçlü takimlarina karsi verdigi mücadele ile gerek taraftarlari, gerek basketbolseverlerin takdirini toplayan Çagdas Bodrum Spor, BSL 14. hafta mücadeleleri kapsaminda Manisa Muradiye Spor Salonu’nda puan mücadelesi için parkeye çikti.

Geçtigimiz hafta göreve baslayan deneyimli basantrenör Ahmet Çaki’nin takima kazandirdigi ivme ve enerji ile sahaya çikan Çagdas Bodrum, özellikle savunmada daha önceki eksikliklerini gidermeye baslamis bir takim olarak rakibine zor anlar yasatirken, hücumda da atislarindaki isabetli sayilarla ilk periyodu rakibinin karsisinda 13-19 sayiyla önde tamamladi. Ikinci periyodu 25-37 sayiyla önde tamamlayan Çagdas Bodrum, ikinci devreye daha atak oyunlar sergileyerek basladi.

Ahmet Çaki’nin zamaninda müdahaleleri ve hem savunma hem de hücumdaki etkili besleri oyundaki dengeyi kurarak degistirmesi, maça dinamik kazandirdi. Ikinci yarinin ilk 10 dakikasini 48-54 önde tamamlayan Çagdas Bodrum Spor, maçi Manisa Büyüksehir Belediye Spor sporu 65-79 yendi.

Maç sonrasi açiklamalarda bulunan Basantrenör Ahmet Çaki, “Lig zorlu bir lig, Manisa takiminin da kalitesi ortada. Bugün hücumda istedigimiz gibi oynamasak da müdafaayi hiç birakmadik. Biraz müdafaa üzerinde duruyoruz açikçasi. Bizim için çok degerli özellikle deplasmanda alinan bir galibiyet. Galibiyetler çok önemli çünkü takimin birbirine inanci, olaya inanci ve çalisma sekline katki sagladigini iyi biliyoruz. Bu yüzden daha da mutluyuz. Manisa takimini tebrik ediyorum, oyuncularimi da tebrik ediyorum. Tüm takim elinden geldigince sonuna kadar iyi top oynadi” dedi

Kaynak: İHA