Okan Buruk Açiklamasi 'Kupa Kazanmak Bizim Için Geçen Seneden Beri En Büyük Hedef'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yarin Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ile oynayacaklari Süper Kupa maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Kupa kazanmak bizim için geçen seneden beri en büyük hedef. Ilk hedefimiz sampiyonlugu kazanmakti. Bunu basardik. Simdi Süper Kupa’yi da kazanarak bu seneyi iki kupayla bitirmek istiyoruz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Kaptan Fernando Muslera, Fenerbahçe ile Turkcell Süper Kupa Finali öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Tarihinde çok fazla kupa olan iki takimin karsi karsiya gelecegini ifade eden Okan Buruk, "Süper Kupa’yi kazanmak istiyoruz. Kupa kazanmak bizim için geçen seneden beri en büyük hedef. Ilk hedefimiz sampiyonlugu kazanmakti. Bunu basardik. Simdi Süper Kupa’yi da kazanarak bu seneyi iki kupayla bitirmek istiyoruz. Bunun için buradayiz. Son maçtan sonra beklentinin bizden daha yüksek oldugunu biliyoruz. Burada güzel bir atmosfer var. Stat güzel. Saha çok güzel. Bunun maça olumlu sekilde yansiyacagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

"Türkiye’ye yakisir bir derbi olmasini istiyorum"

Buruk, Türkiye’ye yakisir bir derbi olmasini istedigini vurgulayarak, "Futbol olarak iki takimin da daha üstüne çiktigi bir maç olsun. Biz bunu hocalar olarak istiyoruz. Sahada bazen çikmayabiliyor. Yarinki maç daha farkli olacak. Türkiye’yi burada temsil ediyoruz. Türkiye’ye yakisir bir derbi olmasini istiyorum. Insallah burada rakibimizle birlikte oturabilseydik ama rakibimizin böyle bir karari oldu. Bize, ülkemize yakisir sekilde, futbolun öne çiktigi bir derbi insallah olur. Hedefimiz kazanmak" diye konustu.



“Hedefimizi daha iyisini yapmak"

Bayern Münih ve Fenerbahçe maçinda da önde baski yaptiklarini belirten sari-kirmizili takimin teknik patronu, "Fenerbahçe pastan çok daha uzun toplarla çikmayi tercih etti. Bu da ikinci topa ve orada mücadeleye dönüstü. Çok fazla pasla çikan bir takim karsimizda yoktu. Geriden oyun kurduk. Buna ilk yari müsaade ettiler. Ilk yari top yüzde 60 bizdeydi. Bir deplasman takimi olarak rakibimiz bekledigimizden daha çok geride bekledi. Iki takim da benzer ileri dörtlüyle çikti. Iki stoper ve Torreira disinda defansif oyuncumuz yok. Herkes ofsansifti. Is bireysel beceriye kaliyor. Bireysel üretmede iki takim da beklentinin altinda kaldi. Hedefimiz daha iyisini yapmak. Takimlar biraz daha rahat olacaklar diye düsünüyorum. Geçen sene iki derbide de üstün oyunla 3-0’lik iki galibiyet almistik. Bu sene rakibimiz kendi sahasinda olmasina ragmen biraz daha temkinli oynadi. Bu strateji. Hedefimiz hem iyi oynamak hem kazanmak. Yine kendi oyunumuzu oynayacagiz. Burada üretmek daha önemli olacak" açiklamasinda bulundu.

“Hakemler oyunculari korumali”

Icardi’nin yüzünde maskeyle idmana çiktigini dile getiren Okan Buruk, "Üç ayri darbe aldi. Hakemlerin de sahada oyunculari korumasi gerekiyor. Hakemlerin korumadigi yerde oyuncularin sakatlik geçirmesi, bu tür kiriklarin olusmasi gayet normal. Ben hakemlerden de özellikle oyunculari sahada daha çok korumasini isteyecegim. Hakemlere saldirida nasil birlesip onlarin yaninda olduysak hakemler de oyunculari saha içerisinde korumak zorunda. Icardi bugün maskeyle idmana çikti. Yarin oynayip oynamayacagina karar verecegiz" sözlerini sarf etti.

“Yarin oyun degisecek"

Maç öncesi rakibi karsilama analizini yaptiklarini söyleyen Okan Buruk, "Genel olarak Galatasaray kadar agresif olmasa da ön alan baskisini yapmaya çalisan bir takimdi. Bu sefer daha çok geride beklemeyi tercih ettiler. Yarin için daha farkli bir sey çikabilir. Burada iyi ayaklari ve formda oyunculari düsünüyoruz. Kerem de Kaan da bunu yapabiliyor. Kerem Demirbay daha çok top kazanan bir oyuncu oldu. Mertens de alanlari oyun içinde alanlari zaman zaman etkili kullanabiliyor. Oyun kurmada bize önemli is yapiyor. Fred’in gelmesiyle oyun biraz daha degisecek. Fred daha mobil ve gezen bir oyuncu. Kanatlara çikabiliyor. Oyun içinde bu farkliligi getirecek. Orta sahadaki bu bosluk bizim için avantaj da olabilir. Daha rahat bir sekilde geçme sansimiz olabilir. Yarin oyunun daha çok degisecegine inaniyorum" dedi.



"Ben Fenerbahçeli oyuncularin hepsine saygi duyuyorum"

Ismail Kartal’in oyunun durmasi ile ilgili Galatasarayli oyunculari elestirmesinin hatirlatilmasi üzerine Buruk su yaniti verdi:

"Ben de rakip takim hakkinda çok sey söyleyebilirim. Sürekli hakemin basinda itiraz ettiler diyebilirim. Burada oyunculara saygi duymak gerekiyor. Ben Fenerbahçeli oyuncularin hepsine saygi duyuyorum. Ayni sekilde bizim oyuncularimiza saygi duyulmasi gerekiyor. Hepsi üst düzey oyuncular. Orada en iyisini yapmak için sahaya çikiyorlar. Oyunculari suçlamak yerine iki takim oyuncusunu da koruyup onlara sahip çikmamiz lazim. Biz onlarin üstüne bu baskiyi kurdukça oyuncularin bence oyun kaliteleri de daha geriye gidiyor. O yüzden oyunculara burada sahip çikmamiz lazim. Yarin çok iyi niyetli olacaklar. Sahada en iyisini yapmaya çalisacaklar. Ben buna inaniyorum. Buna güveniyorum. Bu yönde iki takim oyuncularini destekleyici sekilde konusmak istiyorum."

Muslera: “Galatasaray’in yeri en yukaridir"

Kaptan Fernando Muslera ise, "Bizim için süphesiz ki Galatasaray’in yeri her zaman en yukaridadir. Bir kere deha bir finalde kupa için mücadele edecegiz. Çok mutluyuz. Uzun yillarin sonunda birçok sey yasaniyor. Bu yillarin sonunda bir kupa daha ekleyebilmek biz oyuncular için gurur. Yarin çok büyük bir maç olacagini düsünüyoruz. Basarili ve galip olmak istiyoruz. Bunun için hazirlanacagiz" dedi.



“Tek motivasyon kupa kazanmak"

Uruguayli kaleci, tek motivasyonlarinin kupayi kazanmak oldugunu vurgulayarak, "Baska bir motivasyona gerek yok. Türkiye’nin tarihi derbisinden bahsediyoruz. Oyuncularin birbiriyle konusmasina gerek yok. Kariyerlerinde birçok kupa kazanmis oyuncuya sahibiz. Bizim için burada olmak, Türkiye’yi temsil etmek için daha fazla motivasyona ihtiyaç yok. Futbol çok degisti. Antrenörlerin hepsi bugün biliyor ki kalecilerin oyunculara arti bir olmasi lazim. Benim yasimda benim için oyuna sadece elimde degis ayaklarimla katilmak çok keyifli. Okan hocamin bunu yaptiriyor olmasi beni gelistirdi. Bu beni çok mutlu ediyor. Kaleci olarak stoper olmam gerekiyor. Bu oyuna daha fazla katilabilmemi sagliyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA