Ismail Kartal Açiklamasi '2023 Yilini Kupayla Kapatmak Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Suudi Arabistan’da yarin Galatasaray ile oynayacaklari Süper Kupa maçi öncesi yaptigi açiklamada, "2023 yilini iyi bir futbol ve oyunla yarinki maçi kazanarak kupayla kapatmak istiyoruz" dedi.

Teknik Direktör Ismail Kartal ve kaptan Edin Dzeko, yarin aksam Galatasaray ile oynayacaklari 2023 Turkcell Süper Kupa maçi öncesi Al-Awwal Park Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi ve sorulari yanitladi.

"Oyuncularima güveniyorum"

2023 yilini kupayla tamamlamak istediklerini belirten Ismail Kartal, “Süper Kupa ile ilgili az bir zamanimiz da olsa rakibimizle ilgili oynadigimiz maçtan sonra birkaç gün hem analizlerle hem taktik antrenmanlarla çalisma firsatimiz oldu. Tek maç oldugu için beraberlikte, uzatma ve penaltilara kalacak. Her türlü durumlari düsünerek, bu maça en iyi sekilde hazirlandik ve maksimum kadromuzla çikip, 2023 yilini iyi bir futbol ve oyunla yarinki maçi kazanarak kupayla kapatmak istiyoruz. Oyuncularima güveniyorum. Ligde ortaya koydugumuz yüksek performans ve iyi güçlü oyunumuzla birlikte bunu yarin rakibimize hissettirebilecegimizi düsünüyorum. Insallah güzel futbolla, iyi mücadele ile taraftarlarimizi mutlu edip, 2023 yilini kupayla kapatmak istiyoruz” dedi.



Dzeko: "Umuyorum kaptan olarak Fenerbahçe ile ilk kupami kazanirim"

Kaptan Edin Dzeko ise, “Burada olmak beni ve bizleri iyi hissettiriyor. Galatasaray’a karsi yarin Süper Kupa finali oynayacagiz. Takim olarak hazir ve iyi bir durumda oldugumuzu düsünüyorum. Buraya geçen sene de Inter ile gelmistim. Milan’a karsi kupa kazanmistim. Umuyorum ki yarin yine bir kupa burada kaldirabilirim. Iki iyi ve güçlü takimin mücadelesi olacak. Umuyorum, Kadiköy’de gösterdigimiz oyundan daha iyisini yarin ortaya koyacagiz. Çok uzun bir kariyere sahibim. Kariyerimde birçok kupa kazandim ve ayni zamanda birçok önemli finali de kaybetmisim. Futbol böyle bir sey. Bu futbolun parçasi. Yarin elbette ki kupayi kazanma sansimiz var. Umuyorum kaptan olarak Fenerbahçe ile ilk kupami kazanirim. Bu benim için gerçekten harika bir his olur. 6 aydir bana göre takim olarak iyi bir oyun ve performans ortaya koyuyoruz. Umuyorum 2023 yilini kupa ile taçlandirir ve öyle tamamlariz. Takim olarak haziriz. Bizi neyin bekledigini biliyoruz ve saha içerisinde yapmamiz gerekenleri biliyoruz. Rakibimiz Galatasaray’a saygi duyuyoruz ve belirtmis oldugum gibi maça iyi hazirlandik. Iyi durumdayiz. Takim arkadaslarim neler yapilmasi gerektigini gayet iyi biliyor. Yarin en iyimizi ortaya koyacagiz ve umarim kupayi taraftarlarimiza kavusturacagiz" diye konustu.



"Tek istedigimiz yarin kupayi kaldirmak"

Kendileri açisindan en büyük motivasyonun Süper Kupa oldugunu belirten yildiz oyuncu, "Bizler de o motivasyonla sahada olacagiz. Tek istegimiz ve arzumuz kupayi kazanabilmek. Icardi ile ilgili soruya gelecek olursam, sahada olan seyler bana göre sahada kalmali. Italya’dan da taniyorum. Insanlar maalesef aramizda problem varmis gibi yansitmaya çalisiyorlar ama öyle bir sey söz konusu degil. Sahanin içerisinde çok fazla duygu vardir ve bu duygularla hareket edersiniz. Bu duygularla takiminiz için mücadele edersiniz. Bu olaylarda futbolun bir parçasi çünkü her futbolcu kazanmak ister. Biraz önce de ifade ettigim gibi sahada olan sahada kalir ve arkadasligimizda ayni devam eder. Ekstra motivasyona ihtiyacimiz yok. Bizler zaten motive ve haziriz. Tek istegimiz ve arzumuz bu motivasyonla yarin kupayi kaldirmak” ifadelerini kullandi.

Kartal: "9 yil önce kazanmis oldugum bu kupayi tekrar kazanip, camiamizi ve taraftarlarimizi mutlu etmek istiyorum"

Ardindan sorulari yanitlayan Kartal, “Son oynadigimiz maç, bu bir strateji. Uzun soluklu bir lig maratonu. Kendimize göre planlarimiz vardi. Maçi kazanmak için hücum opsiyonlari yüksek bir 11 ile maça basladik. Ilk devre tam anlamiyla istediklerimiz olmadi, ikinci yari takimin daha sertlesmesi ve dinamizm kazanmasi için oyunu ele almayi planladik. 45. dakikada Ismail ile ilk hamlemi yaptim. 66. 68. dakikada King’i oyuna aldik ve oyun tamamen bizim elimize geçti. Maçi tekrar tekrar izledik. Iki tane %100 pozisyonumuz var. Üç tane de %100 gol olacak paslarimiz sonuçlanmadi. Sonuçta ilk yari vasat bir oyun oynadik. Belki de vasatin altinda oynadik ama mücadele gücümüz yüksekti. Galatasaray’in da mücadele gücü de yüksekti. Onlar bir iki pozisyon biraz daha duran toplardan üzerimize geldiler ama ikinci yari çok güzel bir reaksiyon gösterdik. Mücadele ve pozisyon anlaminda biz rakibin üzerine gittik. Oyun üstünlügünü ele aldik, her ne kadar oyun kisir geçse de. Bunlar derbi maçlari. Kolay kolay unutulmayacak maçlardir. Her ne kadar kazanmak istiyorsaniz da stratejiler önemlidir. Bizim stratejimiz önce kazanmakti. Kazanamiyorsak da kendi evimizde kaybetmemekti. Sonuçta bu uzun soluklu bir maraton. Kazanmak için maça basladik, ikinci yari kazanmaya yönelik hamlelerimizi de yaptik. Oyun üstünlügünü de ele aldik ama siz de takdir ederseniz ki 55-60 dakikalardan sonra rakip takimin oyunculari sürekli yere yattilar. Oyun hizimizi kestiler. Hakem de birazcik buna yol verdi. Ligde normalde 53-54 dakika oynama ortalamasi, 43 dakikaya düstü. Bu bizim sorunumuz degil. Baktiginiz zaman sürekli yerde yatan oyunun hizini yavaslatmaya çalisan Galatasarayli oyunculardi. Berabere kaldigimiz için üzüldük. 3 puan alip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyorduk. Olmadi. Yarinki maça tam kadro ile çikacagiz. Bu maçlar için önceden konsantrasyon ve yüksek motivasyona ihtiyaci yok. Oyuncularimin hepsi motive. Benim fazla bir sey söylemem gerek yok. Zaten gerekeni bu aksam ve yarin söyleyecegim. Dzeko’nun da söyledigi gibi kendimize yakisir bir oyun oynamak istiyoruz. Bugüne kadar nasil oynadiysak güçlü oyunumuzu herkese gösterebildiysek yarin da bunu Galatasaray’a gösterecegiz. Onlar da iyi takim, iyi mücadele ediyorlar. Insallah daha iyi motive olup, bu maçi kazanip; kupayi alarak taraftarlarimizi mutlu etmek istiyoruz" açiklamalarinda bulundu.

"Malum olay olunca orada da önümüz kesilmisti"

9 yil önce Fenerbahçe teknik direktörlügünde Süper Kupa kazandigini vurgulayan Ismail Kartal, "O beni çok mutlu etmisti. O sene liderdik, sampiyon olmamiz gerekiyordu. Onu da hak ettigimizi düsünüyorum. Malum olay olunca orada da önümüz kesilmisti. Biliyorsunuz kursunlanma olayi olmustu ve bir sekilde sampiyonlugumuz elimizden alinmisti. Biz vermedik, insanlar bunlari unutuyor ama ben unutturmak istemiyorum. Ara ara bunlari konusmak gerekir. Hala da failleri bulunmadi. Suudi Arabistan bizi davet etti. Çok güzel stat ve saha. Çok güzel bir organizasyon var. Insallah yarin 9 yil önce kazanmis oldugum bu kupayi tekrar kazanip, camiamizi mutlu etmek, taraftarlarimizi mutlu etmek istiyorum. Bütün amacim bu" sözlerini sarf etti.

"Fred olmadigi zaman bazi maçlarda zorlandik, dogrudur"

Galatasaray ile birlikte basin toplantisi düzenlememe karari ile ilgili bir soru üzerine ise sari-lacivertli takimin teknik patronu, "Bu konuya Sayin Baskanimiz ve kulüp yönetimimiz karar veriyor. Kulübümüzden böyle bir karar çiktiysa ben buna uymak mecburiyetindeyim ki bunun nedenlerini ve niçinlerini herkes iyi arastirsin. Kulübümüzün kararina uymak durumundayim ve arkasinda dururum" diye cevap verdi. Fred ile ilgili bir soru üzerine ise Kartal, "Fred çok iyi ve kariyerli bir oyuncu. Oynadigi zaman bize çok sey katiyor ama tabii ki bizim diger bütün oyuncularimiz da degerli. Fred olmadigi zaman bazi maçlarda zorlandik, dogrudur. Çubukluyu giyip sahaya çikan her oyuncu bizim için degerlidir" diye konustu.

Bir basin mensubunun "Samet Akaydin kadroda yok. Kiralik gönderme gibi bir tasarruf olacak mi?" sorusuna ise Kartal söyle cevap verdi: "Öyle bir sey yok. Ben kendisini kadroya almadim." Ismail Kartal, 6 numarada Ismail’in oynayip oynamayacagiyla ilgili bir soruya ise daha karar vermedigini sözlerine ekled.i

Kaynak: İHA