Fenerbahçe Ve Galatasaray PFDK'ya Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müsavirligi, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasinin ardindan 7 Süper Lig takiminin Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildigini açikladi.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takimlari açikladi.

Buna göre; Gaziantep FK, Kayserispor, Fenerbahçe, Galatasaray, Pendikspor ve MKE Ankaragücü ’çirkin ve kötü tezahürati’ nedeniyle disipline sevk ediliken; Fenerbahçe ayrica, ’saha olaylari, ’talimatlara aykiri hareketi’ ’hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar’ PFDK’ya sevk edildi. Galatasaray, ’talimatlara aykiri hareketi’ ve ’hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar’ nedeniyle; Besiktas ise ’saha olaylari’ nedeniyle kurula gönderildi.

Fenerbahçe Kulübü Idarecisi Can Gebetas’in 23.12.2023 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayinlanan beyanlarinda yer alan ’hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 38. maddesi uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine;

Fenerbahçe Kulübü idarecisi Selahattin Baki’nin 25.12.2023 tarihinde sosyal medyada yapmis oldugu beyanlarinda yer alan ’hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 38. maddesi uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Galatasaray Kulübü Baskani Dursun Özbek’in 25.12.2023 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabindan yapilan (X) paylasimda yer alan“ hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 38. maddesi uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

Galatasaray Kulübü Idarecisi Erden Timur’un 25.12.2023 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabindan yayinlanan beyanlarinda yer alan yer alan“ hakem ve diger müsabaka görevlileri hakkinda açiklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimati’nin 38. maddesi uyarinca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verildi.

Kaynak: İHA