Depremzede Çocuklar Için Parkeyi Oyuncak Yagmuruna Tuttular

Karabük’te oynanan Tekerlekli Sandalye Süper Ligi karsilasmasinin baslama düdügünden önce tribünden parkeye depremzede çocuklar için pelüs oyuncak, atki, bere ve eldiven atildi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun düzenledigi “Her oyuncak mutlu bir çocuk” projesi çerçevesinde Karabük Demirkartal Gençlik ve Spor Kulübü ile Mus Bedensel Engelli Spor Kulübü arasinda oynanan mücadele öncesinde depremzede çocuklarin yeni yila bir nebze de olsa mutlu girebilmeleri adina sporseverler parkeyi pelüs oyuncak yagmuruna tuttu.

Karabük Yenisehir Kapali Spor Salonu’nda Tekerlekli Sandalye Süper Ligi 9. hafta mücadelesinde Karabük Demirkartal GSK ile Mus BESK karsi karsiya geldi. Karabük temsilcisi parkeden 87-46 galip ayrildi.

‘Her oyuncak mutlu bir çocuk’ projesi ile ilgili görüslerini dile getiren Karabük Demirkartal Gençlik ve Spor Kulübü Baskani ve oyuncusu Ziya Yalçin, “Bu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yaptigi bir uygulama. Bize de mail olarak bildirdiler. Gerçekten güzel bir uygulama. Biz de mümkün oldugunca sosyal medyadan ve basin yoluyla duyurmaya çalistik. Taraftarlar gelip sahaya oyuncak atacak. Biz de bu oyuncaklari toplayip federasyona gönderecegiz. Bu oyuncaklar Hatay’daki depremzede çocuklara ulastirilacak. Bir nebze de olsa yaraya ilaç olmaya çalisiyoruz. Amacimiz çocuklarin mutlu olmasi. Devletimiz gerekeni yapiyor ama bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik” ifadelerini kullandi.

Karabük Demirkartal GSK aldigi galibiyetle puanini 12’ye yükseltirken Yenisehir Kapali Spor Salonu’nda saat 18.00’de baslayan karsilasmayi kurum müdürleri, antrenörler ve sporseverler takip etti.

Kaynak: İHA