Serdar Topraktepe Açiklamasi 'Sadece Maça Odaklandik Ve Maçi Kazanmak Istedik'

Besiktas Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Hatayspor maçiyla ilgili, "2 günlük bir sürede özel bir sey yapmadik. Sadece maça odaklandik ve maçi kazanmak istedik" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasinda Besiktas, İçel Stadyumu’nda konuk oldugu Hatayspor’u 2-1 maglup etti. Maç sonunda düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, Antalya U19 Takimi kampindan geldiklerini belirterek, "1 maçligina bize görev verildi.

Buradan geri Antalya’ya dönecegiz. Takimla 2 günlük bir çalismamiz oldu. Ancak daha öncede ayni yerde çalisma imkani oldugumuz için oyuncularimizla iliskilerimiz iyi. Bu maçlik görev verildi ve bu maçta da söyle bir oyun oynamak istedik. Analiz yaptik. Analizimizde yüksek toplarla, uzun toplarla ve oradan alacagi ikinci toplarla sonuçlara gitmeye çalisan bir Hatayspor gördük. Defansi biraz çekip, arkadaki bosluklardan yararlanmak istedik. Bundan da yararlandigimizi düsünüyorum. Ikinci toplar çok önemliydi. Ikinci toplarin hepsini aldigimiza inaniyorum. Oyuna girisimiz çok iyiydi. Tabii sonlara dogru takimimiz biraz yoruldu. O anda degisikliklere basladim" diye konustu.



"Sadece maça odandik ve maçi kazanmak istedik"

Sahadaki takimin durumuyla ilgili gelen soruyu da yanitlayan Topraktepe, "Buradaki 7-8 oyuncu zaten U-19 takiminin oyuncusu. 2 senedir filan onlarin hocasiydim. Yine ayni tesiste A takimla oldugumuz için biz ayni zamanda A takimla da iliskilerimiz yakin oldugu için arkadasligimiz, dostlugumuz oyuncularimizla vardi. Yani 2 günlük bir sürede özel bir sey yapmadik. Sadece maça odaklandik ve maçi kazanmak istedik" seklinde konustu.

Özellikle orta sahayi bosaltmak istemediklerini kaydeden Topraktepe, "Amartey’in o bölgede daha önce oynadigini biliyordum. Biz o bölgede biraz daha agresif ve daha defansif bir oyuncunun olmasini istedik. 6 numarada da su anda takimda oynayabilecek Amartey vardi. Bizd e onu tercih ettik. Bana göre görevini ve bizim istediklerimizin hepsini çok iyi yapti. Orayi bosaltmadi. Buda hem Salih’e hem de Hadziahmetovic’e daha özgürlük verdi ve daha rahat oynadilar" ifadelerini kullandi.

Genç oyuncularla ilgili de konusan Topraktepe, "Bizim alt yapidaki bütün oyuncularimizda bütün hocalarimizin emegi var. Semih mesela 3 seneden beri U-19’da. Onu küçük yasta yukari çikardik ve bu sene A takima yükseldi. Bugün diger çocuklarima çok sans veremedim maçin atmosferinden dolayi ama biz su aralar Türkiye’de belki en çok A takima oyuncu veren alt yapiyiz. Burada asagi da halen çok iyi oyuncular gelecek. Burada Semih’i ilk 11 oynattik, Semih’i A takima kazandirdik. Burada gelen diger oyunlarimin hepsi olmak üzere asagidan da oyuncularimiz insallah A takimda hizmet edeceklerine inaniyorum. Ben onlara güveniyorum" dedi.

Kaynak: İHA