Fatih Tekke Açiklamasi 'Oyuncularim Tüm Enerjilerini Sahaya Yansitti'

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, oyuncularinin tüm enerjisini sahaya yansitarak galip geldigini belirterek, "Suan normallestik, bunu daha yukari tasimamiz lazim" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 18. haftasinda Corendon Alanyaspor, sahasinda agirladigi Samsunspor’u 3-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Tekke, antrenmanlarin iyi geçmesine ragmen bunu maçlara yansitamadiklarini ama bugün o enerjiyi bugün sonuan kadar sahada yansitan bir takim oldugunu belirtti.

Ilk yari çok dogru bir oyun ortaya koyduklarini dile getiren Tekke, "Savunmada da top ayagimizda gayet dogru oyun oynadik. Ikinci yarinin bazi bölümlerinde bu dogruluk devam etti. Özellikle bazi pozisyonlar var. Maçi bitirmemiz gereken pozisyonlar vardi, bu ilk yarida da vardi, ikinci yarida da vardi. Bitiremeyince rakibin belki ilk kez ceza alanina geldiginde yedigimiz bir gol var, sonra bir telas hepimizde olustu. Yani çok iyi bir oyun varken, hak ettigimiz bir üç puan varken puanlar da kaybedebilirdik. Oyun böyle bir oyun ama genel hatlariyla tüm takimin verdigi o tepki, enerji benim için çok önemliydi. Çünkü üç gün önce oynanmis maçlardan sonraki tüm ligdeki oyuncularin tempolarina baktiginiz zaman düsmüstü. Bugün bu bizde tam tersi yukari dogru çikti. Suan normallestik, bunu daha yukari tasimamiz lazim. Oyuncularin izinlerin ardindan hemen çalisacagiz. Ilk iki maçimiz yine zor olacak" diye konustu.



"Benim yedek oyuncum yok"

Ikinci yarida kaldiklari yerden devam etmeleri gerektiginin altini çizen Tekke, "Aslinda biz oyuncularimizin isimlerinden ziyade sahadaki yerlesim çok önemli. Geldigimizden bu ya birçok mevkide hem oyunun oyun içerisinde baslarken de çok degisiklikler yaptik. Yani hala daha aradigimi söyleyebilirim. Tam on degil. Çünkü oyuncularima sunu söyledim. Genç oyuncular hariç bir iki tane var. Onlar haricinde benim yedek oyuncum yok. Dolayisiyla i bizim için benim için ve ekibim için en önemli sey saha yerlesimi oyunun belirginligi içerisinde, organizasyon içerisinde bunu anlayan, düzen içerisinde yapmaya çalisan her iki üç halde dolayisiyla isimlerden ziyade mevkilerden ziyade oyunun sekli benim için çok önemliydi, degerli. Bunu da birkaç haftadir gayet Yapiyoruz. Sonucunu aldigimizda tabii her sey daha olumlu gözüküyor. Benzer yine bir oyun vardi ama Gaziantepspor’a 3-0 maglup olduk. Maglubiyet ve galibiyetler ama genel hatlariyla sunu söyleyebilirim; takimimim da çok iyi olabilecek çok iyi duruma girecek potansiyel görüyorum. Ama su an daha yolun basindayiz. Üç puan aldigimiz için tekrar herkesi tebrik ederim" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA