Sakaryaspor - Kocaelispor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 17. haftasinda Sakaryaspor, konuk ettigi Kocaelispor’u 3-1 maglup etti. Maçin ardindan iki takimin teknik sorumlulari basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Sezonun 17. haftasinda Sakaryaspor, Atatürk Stadyumu’nda ezeli rakibi Kocaelispor’u 3-1 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kocaelispor Yardimci Antrenörü Mutlu Dervisoglu, Ertugrul Saglam’in rahatsizlandigi için toplantiya katilamadigini söyleyerek, “Öncelikle hocamizin rahatsizlandigini belirtmek istiyorum, çok önemli olmasa da bir tansiyon problemi yasadi. O yüzden bugün ben size eslik edecegim. Buraya gelirken ligde ikinci konumdaydik, biz en azindan devre arasina ayni konumu koruyarak girmek istiyorduk. Tabii ezeli bir rakip var, Kocaelispor’un karsisinda ve bu rekabetin de önemini biliyorduk. Buradan istedigimiz bir skorla ayrilmak istiyorduk. Maalesef umdugumuz gibi olmadi. Ilk yarisi çok ortada geçen bir mücadelenin ikinci yarinin basinda biraz daha üstünlük kursak da bir sans golünden sonra üstünlügü biraz hareketimize kaptirdik. O noktada yaptigimiz hamleler maalesef bekledigimiz katkiyi sunmadi. Ama biz gelecege dönük Kocaelispor’un hedefinden herhangi bir sapmanin olmadigini, sezon sonunda Kocaelispor’u hak ettigi, layik oldugu Süper Lig’e tasimak için elimizden gelen her seyi yapacagimizi belirtmek istiyorum” dedi.



“Istedigimiz yere yaklastik”

Sakaryaspor Teknik Sorumlusu Turgay Karsli ise, “Bir kamp hazirligimiz var, malum gelecek olanlarla beraber uyum, takimin buradaki sartlarini daha konforlu hale getirmek için bir kamp süreci yasayip tekrar lige dönecegiz. Ligin sonunu nerede görüyoruz sorusuna ise su an bunu söyleyip de direkt bir hedefe kitlenmek çok dogru degil. Ben daha öncesinde de söylemistim önceki yillarda çalistigim yerlerde de ara ara hedefler olur, ana hedefe dogru. Su an geldigimiz yerden bu duruma dogru bakarsak istedigimiz yere yaklastik, ulastik demiyorum, yaklastik. O yüzden sonu insallah iyi olacak. Ama bu tabii devre arasindaki hazirlik sürecimize de katki saglayacak olan oyuncularla da belirleyici olacak. O yüzden Tuncay Hocamiz, yönetim, biz beraber ekip olarak, bütün arkadaslar bir çalisma yapacagiz” diye konustu.



“Ayni akista bu maça hazirlandik”

Kocaelispor maçina nasil hazirlandiklarini belirten ve ligin sonunda kendilerini zirvede görmek istediklerini ifade eden Karsli, “Aynen normal bütünlügünde rejenerasyon sonrasi taktik antrenmanimiz, taktik antrenmanimizdan sonra çok özel bir durum içermeyen, normal yolunda giden her seyi ayni akisina birakarak bu maça hazirlandik. Öyle ekstra bir durum yasamadik açikçasi yani. Ligin sonunda kendimizi tabii ki zirvede görmek istiyoruz. Ama en zirvedeki takimla olan puan araligimiza gerçekçi yaklasmak lazim. Bizim gidebilecegimiz en son limit yok. Yani eger en yukaridaki rakip puan kaybettikçe biz o aradaki puani kapatmaya çalisacagiz. Iyi oyun oynayalim, hatirlanabilecek sporlar olsun. Bir sampiyonluk daha yasansin. Tuncay Hoca ile birlikte biz geldigimizde takim 12-13’üncü siralardaydi. Bugün su an iste 3-4’üncü siralarindayiz. Ikinci yari neler degisir, onu beraber görecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA