Kulüpler Dünya Kupasi'nda Sampiyon Manchester City

2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupasi finalinde Ingiliz ekibi Manchester City, Brezilya takimi Fluminense’yi 4-0 maglup ederek sampiyon oldu. Maviler, 2023 yilini 5 kupayla tamamladi.

Suudi Arabistan’in ev sahipliginde düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupasi finalinde UEFA Sampiyonlar Ligi sampiyonu Manchester City ile Copa Libertadores sampiyonu Fluminense, FIFA Kulüpler Dünya Kupasi finalinde karsi karsiya geldi. Kral Abdullah Spor Sehri Stadyumu’nda oynanan ve yaklasik 56 bin taraftarin izledigi müsabakada Polonyali hakem Szymon Marciniak düdük çaldi. Ingiliz ekibi maçin ilk dakikasinda Julian Alvarez’in golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardindan kisa ve etili paslarla hücum gelistiren Brezilya ekibi, girdigi pozisyonlardan yararlanamadi. 27. dakikada Philip Foden’in sol taraftan ceza sahasina ortasinda Nino ters vurusla kendi aglarini havalandirirken fark 2’ye çikti. Ilk yari da bu sonuçla tamamlandi. Temponun düstügü ikinci yarida City, 72. dakikada 3. golü buldu. Ceza sahasi sol çaprazinda Alvarez’in kale önüne yerden sert ortasinda Foden, mesin yuvarlagi filelere gönderdi. 88. dakikada sahneye bir kez daha Alvarez çikti. Arjantinli forvet, kendisinin 2. takiminin 4. golünü kaydederken, bu gol maçin da sonucu oldu.

Kadrosunda Marcelo, Felipe Melo ve Ganso gibi önemli isimler yer alan bordo-yesilliler, tarihinde ilk kez oynadigi Kulüpler Dünya Kupasi finalinde gümüs madalyanin sahibi oldu.

Turnuvanin 3.’lük maçinda Misir temsilcisi Al Ahly, Japon takimi Urawa Red Diamonds’u 4-2 maglup ederek bronz madalya kazandi.

Manchester City, 2023 yilinda 5. kupasini kazandi

Ingiltere Premier Lig’de 2022-2023 sezonunu sampiyon tamamlayan daha sonra FA Cup’i müzesine götüren Manchester City, 10 Haziran’da Istanbul’da düzenlenen UEFA Sampiyonlar Ligi finalinde Inter’i saf disi birakti ve tarihinde ilk kez Avrupa’nin en büyügü oldu. Yeni sezon öncesi de UEFA Avrupa Ligi sampiyonu Sevilla ile UEFA Süper Kupa’da karsilasan Maviler, rakibini penalti atislarinda maglup ederek 2023 yilinda 4. kupasini elde etti. Teknik Direktör Pep Guardiola yönetimindeki City, FIFA Kulüpler Dünya Kupasi finalinde de sahadan zaferle ayrildi ve bu yili 5 kupayla kapatti. Ispanyol teknik adam, daha önce Barcelona ve Bayern Münih’in basinda kazandigi bu kupayi, kariyerinde 4. kez elde etti ve en çok kazanan teknik direktör unvaninin sahibi oldu.

Kulüpler Dünya Kupasi finalinde üste 11. kez Avrupa takimlari kupayi müzesine götürdü.

Kaynak: İHA