Riza Çalimbay Açiklamasi 'Besiktas'a Geldigimde Kendime Acidim'

Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, takimin basina geldigi günden itibaren sakatlik ve uyusmazliklar ile ilgili sorunlar yasadigina vurgu yaparak, “Besiktas’a geldigimde kendime acidim” dedi.

Besiktas, Trendyol Süper Lig’in 17. haftasinda sahasinda Alanyaspor’a 3-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Besiktas Teknik Direktörü Riza Çalimbay, “Bu maçin degerlendirmesini bile yapmak istemiyorum. Futbol hayatimda ilk kez böyle bir sey basima geliyor. Alanyaspor’a bu maçta yenildigimize inanamiyorum. Iyi oynadigimiz bir maçta üst üste yedigimiz gollerle maglup olduk. Bu kadar fazla pas hatasi olmasina inanamiyorum. Ataklarimizi siklastirdigimiz dakikalarda golleri kalemizde gördük ve maglup olduk. Fenerbahçe müsabakasinda da bu sekil bir oyun ile karsilasmistik” diye konustu.



“Besiktas’a geldigimde kendime acidim”

Siyah-beyazli takimin teknik adami, takima ilk geldiginde karamsar oldugunu vurgulayarak, "Her zaman söylüyorum. Insanlar yanlis anliyorlar ama yine de söyleyecegim. Çok sakat oyuncumuz vardi ve hala da var. Biliyorsunuz yeni yönetim 5 ismi kadro disi birakti. O oyuncularin kariyerleri iyi ama beklenti verememislerdi. Yönetimin bu gidisat neticesinde bir karar vermesi gerekiyordu. Elimizde oyuncularimiz zaten kisitli. Kadro disi oyuncular da eklenenince elimiz daha da zorlasti. Ikinci yariya iyi bir baslangiç yapilmasi gerekiyor. Gerekli bölgelere yapilacak transfer takviyesi ile toparlanmak imkân dâhilinde. Biz elimizden geleni yapmaya çalistik ama bu takim suanda çok kirilgan. Takim denilince daha birlik ve beraberlik olmasi gerekiyor. Bazi oyuncularimiz takima tam anlamiyla her seyini vermiyor. Takimin birbiriyle bagi yok. Besiktas’a geldigimde kendime acidim. Sezon basinda gelsem, bu takimin yarisini almazdim. Takima geldigimden itibaren genç arkadaslara da elimden geldigince sans vermeye çalistim. Sakarya’da oynadigimiz hazirlik maçinda hemen hepsini deneme, görme sansim oldu. Bugün de sahaya sürebilecegim kadariyla sans vermeye çalistim" ifadelerini kullandi.

“Istatiksel olarak iyiydik ama skor olarak kaybettik”

Amartey’in yerine altyapida bile stoper bulamadigini söyleyen Riza Çalimbay, “Bizim stoperlerimiz vardi ama sakatlar su an da. Altyapida dahi sahaya sürecegim stoper bulamadim. Takima transfer edilen oyuncular da bunlar. Sahaya çikarken elimizde olan oyuncular ile karsilasmaya çikmak zorundayiz. Besiktas’a geldigim günden itibaren en oturakli ve iyi oyunumuzu oynadik diyebilirim. Istatiksel olarak iyiydik ama skor olarak kaybettik. Bazen istatistikler ise yaramiyor. Bugün Alanyaspor’a karsi kendi elimizle yenildik. Amartey orada son adam. Geride bir tek kalecisi var. Topa vurarak uzaklastirmasi gerekiyor. Ama dogru hamleyi yapamadi” seklinde konustu.



“Besiktas zorda ise gelirim dedim ve geldim”

Takimin basinda devam edip edilmeyecegi hakkinda konusan Çalimbay, “Ben evimde otururken Ahmet Nur Çebi beni arayip çagirdi. Maçlari söyledi ve konustuk. Besiktas zorda ise gelirim dedim ve geldim. Yaptigim anlasmada haziran ayina kadar takimin basinda olacaktim fakat ek bir maddeye göre yeni gelecek yönetim 15 gün içerisinde karar verme yetkisine sahipti. Sözlesmem devam ediyor. Takimin bütün durumunu ve analizimi Hasan Arat ve Serdal Adali’ya seçim öncesi bildirdim. Ben ihtiyaç oldugunda bu kulübe kosmaktan vazgeçmedim. Çagirildigimda elimden geleni yaptim. Ama benim takimin basina beni geçirin diye bir istegim olmadi. Teklifi ben yapmadim. Su anda 27 Aralik’a kadar sözlesmem var” açiklamalarinda bulundu.

Gedson Fernandes’in Alanyaspor karsisinda oynamamasi hakkinda konusan Riza Çalimbay, “Gedson daha önce de sakat sakat oynamisti. Bugün tercihimizi kendisinden yana yapmadik, hakli olabilir” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA