Ilhan Palut Açiklamasi 'Iyi Bir Periyot Yakalamistik Ve Bunu Sürdürmek Istiyorduk'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Pendikspor maçinin ardindan, “Iyi bir periyot yakalamistik ve puan anlaminda bunu sürdürmek istiyorduk” dedi.

Trendyol Süper Ligin 17. haftasinda Çaykur Rizespor, sahasinda Pendikspor’u 5-1 maglup etti. Maçin ardindan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, basin toplantisinda konustu.

Palut, “Iyi bir periyot yakalamistik ve puan anlaminda bunu sürdürmek istiyorduk. Bu yüzden de iç sahada kazanmak istiyorduk. Pendikspor’un özellikle geçislerde tehlikeli bir takim oldugunu ve çok dikkat etmemiz gerektigini de konusmustuk. Nitekim maçin hemen baslarinda kaybettigimiz bir top sonrasi gol yedik. Aslinda rakip takim adina bekledigimiz bir opsiyondu ama top kaybi biraz beklemedigimiz bölgede oldu. Sonrasinda maç bizim için daha tehlikeli bir hal aldi. Çünkü kendi sahamizda yenik duruma düstük. Oyunu biraz daha forsa etmek zorunlulugu dogdu. Zaten iyi bir geçis takimi olan rakibimizin de etkili olabilecegi alanlar olusabilirdi. Fakat 1-1’lik esitligi çok çabuk yakalamamiz, maçi dengede götürmemiz adina son derece kritikti. Daha sonra oyunun hep genel hakimiydik zaten. Ilk yarinin sonlarinda buldugumuz 2 gol bizi skor manasinda ikinci yariya nefes alarak götürdü. Ikinci yari söyle konustuk devam etmeliyiz, mücadele etmeliyiz, rakibi oyuna ortak etmemeliyiz, coskuyu korumaliyiz. Burada da hemen 2 gol daha bulduk. Rakip de hemen üstüne 10 kisi kalinca düsük bir tempoda biten bir karsilasma oldu. Genel manada bizim için özellikle rakip 10 kisi kalan kadar istediklerimizi yapabildigimiz bir oyundu” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA