Okan Buruk Açiklamasi 'Fenerbahçe Maçinda Bu Zamana Kadar Hangi Oyunumuz Varsa Onu Devam Ettirecegiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hafta sonu deplasmanda oynayacaklari Fenerbahçe derbisi için, "Fenerbahçe maçinda bu zamana kadar hangi oyunumuz varsa onu devam ettirecegiz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Fatih Karagümrük’ü 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün genel olarak önceki maçlar göre hem tempomuzda hem pozisyon üretmede hem de rakip üzerindeki baskida diger maçlara göre daha altinda bir maç ortaya çikti. Ilk yarida belki biraz daha iyiydi. 1-0’lik üstünlükle devreye girdik. Rakip de iyi ayaklara sahipti. Saha içi parselizasyonu iyi olan bir takim. Zaman zaman pozisyonlara girdiler. Devre arasinda da söyledim, ikinci golü bulup daha rahat götürmek istedik. Ikinci golü bulamadik. 1-1’lik sonuç da ortaya çikabilirdi. Derbi öncesinde bu tür maçlar zor olabiliyor. Kart durumu, sakatlik, bir sonraki maçi da düsünmek bu performansi daha da alta çekebiliyor. Önceki maçlara göre daha altinda olan bir Galatasaray vardi. Sonlandirmadigimiz çok pozisyon oldu. Genel olarak bundan daha iyisini yapmak gerekiyor. Geçen sene de bu tür bir-iki tane maç oynamistik. Bugünkü maçi onlara benzettim. Kazanmak önemliydi. Iç sahadaki kazanma performansini devam ettirdik. Derbiye ayni puanda giriyoruz. Genel olarak iyi olan yani 3 puanlik bir galibiyet" diye konustu.



"Takim olarak Icardi’yi ceza sahasi içerisinde daha fazla bulusturmamiz gerekiyor"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin performansiyla ilgili soruya Buruk, "2-3 yüzde yüzüyle oymayan oyuncumuz var. Son dönemde Zaha’da da ayni sikinti oldu. O da zaman zaman igneyle oynadi, bilegindeki agrilarla oynadi. Icardi her geçen gün iyiye gidiyor. Zaman zaman igne olmadan antrenmanlar yapiyor. Sahaya çiktiklarinda en iyisini yapmaya çalisiyorlar. Takim olarak Icardi’yi ceza sahasi içerisinde daha fazla bulusturmamiz gerekiyor. Burada son pas tercihlerinde Icardi’ye ulastirmadigimiz birçok top oluyor. Geçen seneye göre oyun olarak zaman zaman daha iyi de oluyor, zaman da altinda da kaliyoruz. Geçen sene daha diri, daha fazla hazirlanma sansimiz oluyordu. Sampiyonlar Ligi ile birlikte hazirlanma sansi daha az oluyor. Sampiyonlar Ligi oynayan Türk takimlari büyük oranda ligde kötü gitmistir. Biz bunu da kirdik. Iki tarafi da basarili bir sekilde götürmek anlaminda bu sene daha degerli, geçen sene ile arasindaki en büyü fark bu" diye cevap verdi.

Karagümrük’ün iyi bir takim oldugunu belirten sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Bize karsi da iyi oynadilar. Fenerbahçe’ye karsi da deplasmanda çok iyi oynadilar. Burada Karagümrük’e hakkini da vermek gerekiyor. 2-3 farktan çok galibiyete sevindik. En az pozisyon veren takimlardan biri. Böyle bir takima karsi kazanmak da önemli. Burada 3 puan her seyin önünde" dedi.



"Geçen hafta hepimizin çok üzüldügü bir olay oldu, 2-3 gün sonra her sey normale döndü"

Son dönemde Türk futbolunda yasanilanlarin hatirlatilmasi üzerine Okan Buruk, "Konuyla ilgi çok çözüm oldugunu düsünmüyorum. Sadece futbolla ilgili degil, insan olarak da nasil bu hale geldik de diye diyebiliriz. Geçen hafta hepimizin çok üzüldügü bir olay oldu. 2-3 gün sonra her sey normale döndü. Sosyal medyada saldirmalar basladi.

Bu ülkede bir sey degismiyor. Bizlerin bir seyler yapmasi gerekiyor. Bizim de burada hatalarimiz oluyor. Bu kaosu besleyenler de bu ülkede reyting de aliyor. Burada hepimizin kendi üstüne bir seyler almasi gerekiyor. Kazanmak için kendi durusumuzun disina çiktigimiz oluyor. Herkes bir kesimi suçlarsa burada da tabii ki bir sonuç çikmiyor. Elimizden geleni yapacagiz. Bunu en dogru sekilde yapacagiz" açiklamasinda bulundu.

Sakatligi bulunan Kolombiyali futbolcu Davinson Sanchez’in durumu için ise Buruk, "Bizim için çok önemli bir oyuncu. Kopenhag maçinda onu kullandik. Kendini iyi hissettigi için oynattik. Maçta yine agrisi olustu. Onu dinlendiriyoruz. Tedavisine tekrar basladi.

Birkaç gün içerisinde maça kadar ne duruma gittigini görmemeye çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

"Fenerbahçe maçinda bu zamana kadar hangi oyunumuz varsa onu devam ettirecegiz"

Fenerbahçe’nin Brezilyali futbolcusu Fred’in kirmizi kart görmesinden dolayi derbide oynamayacaginin oyunlari nasil etkileyecegiyle ilgili soruya ise Okan Buruk, "Fenerbahçe maçi için bu zamana kadar hangi oyunumuz varsa onu devam ettirecegiz. Rakibimizin kaliteli kadrosu var. Orada Fred önemli bir oyuncu. Onun yerine oynayacak kaliteli oyunculara da sahipler. Bu bizim için çok bir sey degistirmiyor" seklinde cevap verdi.

"Transfer ilgili bu iki derbiyi oynayip ondan sonra karar vermek istiyoruz"

Ispanyol sol bek Angelino’nun kariyerli ve çok iyi bir oyuncu oldugunu ifade eden sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Onu buraya getirdigimizde çok önemli bir is yaptigimizi düsünüyorduk. Oynadigi zaman da etkili oldu. Bu bir adaptasyon süreci. Bazen zaman aliyor. Yeni bir ülkeye, yeni bir takima gelmenin zorluklari da var. Galatasaray baskisi da çok farkli bir sey. Buna adapte olmalari da bazen zorlaniyor. Angelino çok iyi bir karakter, çok iyi bir profesyonel. Son Sampiyonlar Ligi maçinda da ondan faydalandik. Bugün de Baris’i tercih ettik. Abdülkerim’i de bir maç orada kullandik. Orada 4 tane oyuncu kullandik. Transfer ilgili bu iki derbiyi oynayip ondan sonra karar vermek istiyoruz, hangi mevkiiye transfer yapacagiz diye. Kadromuzdan memnunuz. Az süre verdigimiz oyuncular da var, Bakambu, Halil gibi. Ndombale fiziksel olarak da, antrenman temposu olarak çok yukari çikti. Bugün de onu sahada gördük. Amacimiz çok az bir sekilde ihtiyacimiz olursa transfer yapmak. Hazirligimizi yapiyoruz. Asil karari iki maçtan sonra verecegiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA