TFF Baskani Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Ülkemize Ilkleri Yasatmak Istiyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, 2024 Avrupa Sampiyonasi grup kura çekimi sonrasi yaptigi açiklamada, "Almanya’da 3 milyon, çevresindeki ülkelerle 5 milyon kisi var. Insallah taraftarimiz da 12. gücümüz olacak. Ülkemizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Ülkemize ilkleri yasatmak istiyoruz" dedi.

EURO 2024’e ev sahipligi yapacak Almanya’nin Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu’nda grup kuralari için tören düzenlendi.

A Milli Futbol Takimi, F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Play-off C kazanani ile mücadele edecek. Kura çekimi için salondaki yerini alan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, ay-yildizlilarin yer aldigi grubu ve rakipleri degerlendirdi. Almanya’daki Türk taraftarlara dikkat çeken Büyükeksi, "Portekiz gerçekten çok önemli bir ülke futbolda. Özel maçlar disinda hiç yenemedik onlari. Bu dönemde hep ilkleri basardik. 72 yil sonra Almanya’yi Almanya’da yendik. Bir turnuvaya ilk olarak grup lideri olarak katildik. Insallah bir ilki basaririz diye hedefliyoruz. 2008 yilinda da Portekiz, Çekya bizim gruptaydi. 2008’i andiriyor. Insallah 2008 gibi ve hatta daha iyisini basaririz. Avrupa’nin en genç takimiyiz. Gençlerimiz güzel bir sezon geçirirler insallah. Son 2 maçimizda 7 tane eksigimiz vardi. Insallah onlar da katilir. Daha çok maçlarda oynarlar. Hocamiz onlari takip ediyor. Yeni katilacak gençler olabilir belki. Hocamiz ve Hamit Altintop onlari da takip ediyor. 2008’den beri basarimiz yok. Insallah gruptan çikariz ve sonra belki yari final, belki daha fazlasi. Bunu basarabilmek için çok çalismaliyiz. Iyi oyuncularimiz, iyi bir hocamiz var. Hep beraber el ele, gönül gönüle verip her türlü çabayi gösterecegiz. Bir diger avantajimiz turnuvanin Almanya’da olmasi. Berlin’deki hazirlik maçinda tribünde 72 bin kisi vardi ve 65 bin Türk vardi. Iki maçi Dortmund’da oynayacagiz ve Türkler stadyumu dolduracak. Son maç Hamburg’da. Almanya’da 3 milyon, çevresindeki ülkelerle 5 milyon kisi var. Insallah taraftarimiz da 12. gücümüz olacak. Ülkemizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Ülkemize ilkleri yasatmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA