Okan Buruk Açiklamasi 'Ikinci Yari Daha Çok Reaksiyon Verdik'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Pendikspor mücadelesinin ikinci yarisinda iyi reaksiyon verdiklerini belirterek, bu dönemi kazanarak geçmenin önemli oldugunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 14. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Pendikspor’u 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibimizin ne oynayacagini biliyorduk. Bekleyeceklerini tahmin ediyorduk. Top bizdeyken daha hizli oyun, sahaya daha dogru yayilma, 3. bölgede de üretmemiz gerekiyordu. Ilk yarida bunu yapamadik. Ikinci yari özellikle Baris’in girmesiyle sol kanadin da çalismasini sagladi. Dries ve Bakambu ile enerji geldi. Oyunun içerisinde gol atacagimizi hissettigimiz, kaleye gittigimiz dakikalar geldi. Ardindan goller geldi. Eksiklerimiz de vardi. Baris ve Kerem kendi mevkiisi disinda oynadi ve olumlu performans sergiledi. Bütün oyuncularimi tebrik ediyorum. Sampiyonlar Ligi sonrasi bu maçla zordur. Ikinci yari daha çok reaksiyon verdik. Kazanarak buradan ayriliyoruz" diye konustu.



“Su andaki gidisatimiz olumlu”

Sol bekte ilgili degisik seyler deneyebildiklerini söyleyen Buruk, "Burada Türk kurali bir yandan bagliyor. Tercihi oradan dolayi kullaniyoruz. Baris girdikten sonra iyi oynadi, olumlu performans sergiledi. Devre arasinda her mevki için düsünecegiz. Devam eden ligimiz var. Ligde ve Avrupa’da iyi konumdayiz. Sampiyonalar Ligi’nde son maça tasidik. Son maç kazandigimiz takdirde her sey bizim elimizde. Sampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalma sansimiz var. Ligde lider durumdayiz. Su andaki gidisatimiz olumlu. Eksik bölgelerimiz düsünüp, ona göre karar verip, devre asinda transfer yapmayi düsünecegiz. Her bölge için hazirligini yapiyoruz" seklinde konustu.

Maç içerisinde saha kenarindan oyunculara söyledigi ’Uyanik kalin’ sözlerinin hatirlatilmasi üzerinde sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Ilk yarida bir ritim yoktu. Çok yavas oynadik. Daha dikine oynamamiz gerekiyordu. O yüzden uyanmalari gerektigini söyledim. Devre arasinda da oyuncularima söyledim. Ikinci yarida rakip kalede daha etkili sanslar yakaladik" ifadelerini kullandik.

"Bayern Münih’in puan vermesi hayal kirikligi olusturdu"

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’in Kopenhag’a puan kaybetmesinin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Bayern Münih’in puan vermesi hayal kirikligi olusturdu. Biz sanssiz fikstürü çeken takimiz. Bayern ilk defa rotasyon yapti ve maç içerisinde de çok kazanmak istiyormus gibi bir oyun sergilemedi. Yogun maç fikstüründe rotasyon oluyor. Bayern Münih’in Manchester United deplasmaninda oynadigi maçta beklentim daha yüksek. Bizim amacimiz kendi maçimizi kazanip, kendi sansimizi kendimiz yapmak" dedi.



"Ligde herkes her seyi yapabilir"

Süper Lig’de bütün takimlarin herkese takilabilecegini söyleyen Buruk, "Geçen hafta Fenerbahçe sahasinda Karagümrük’e zorlandi. Biz Hatay’da zorlandik. Ligin üstünde kadrolar ortaya çikabilir ama çok yogun fikstürden geçiyoruz. Buralari kazanarak geçmek önemli. Sakatliklar üst üste gelebiliyor. Bugün bizde savunma bölgesinde 2 oyuncumuz yoktu. Kaan da sakatlananinca zorluk yasadik. Ligde herkes her seyi yapabilir. Bütün takimlara saygi duyuyorum" degerlendirmesinde bulundu.

"Biz üzerimize düseni Sampiyonlar Ligi’nde yapmaya çalisiyoruz"

Ülke puani için bütün takimlarin kazanmasinin önemli oldugunu vurgulayan sari-kirmizilarin teknik direktörü, "Bütün takimlar bunun için çaba sarf ediyor. Bu bazen oluyor, bazen olmuyor. Yogun bir tempoda takimlar oynuyor. Biz üzerimize düseni Sampiyonlar Ligi’nde yapmaya çalisiyoruz. Oynadigimiz oyunla, stadyumumuz, seyircimiz, disariya verdigimiz mesaj, imajla bence Galatasaray Sampiyonlar Ligi’ne bu sene renk katti ve devam da etmek istiyor. Bunu net bir sekilde ortaya koyduk. Bütün takimlarin kendinin üzerine düseni yapmaya çalistigini görebiliyorum. Fenerbahçe ve bizim sansimiz devam ediyor. Türk futbolu için üst tura çikmami gerekiyor" ifadelerini kullandi.

Pendiskpor’un forveti Erencan Yardimci’nin formda bir oyuncu oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Insallah Türk futbolu için ilerleyen zamanlarda önemli bir forvet olur. Biz de takip ediyoruz. Belki Avrupa’dan çok takip eden var. Genç oyuncularin bu anlamda ortaya çikmasi bizi sevindiriyor" dedi.

Kaynak: İHA