Otobüsle 120 Saatlik Yolculuk Yapip Avrupa Sampiyonu Oldular

Artvin’in Hopa ilçesi Anadolu Imam Hatip Lisesi Spor Kulübü milli karatecileri, 120 saatlik otobüs yolculugunun ardindan Macaristan’in baskenti Budapeste’de katildiklari sampiyonada, bir Avrupa sampiyonlugu, iki de Avrupa ikinciligi elde ettiler.

Hopa Anadolu Imam Hatip Lisesi Spor Kulübü, geçtigimiz günlerde Macaristan’in baskenti Budapeste’de gerçeklestirilen 20. Avrupa Open Kyokushin Karate Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil etti. Kit imkanlara ragmen, sampiyonaya katilan kulüp sporculari, Hopa’dan otobüsle Budapeste’ye 120 saat otobüsle yolculuk yapti. Buna ragmen, 1 Avrupa sampiyonlugu, 2’de Avrupa ikinciligi elde etmeyi basardilar. Bayanlar 50 kilogram kategorisinde Zührenaz Akbiyik Avrupa Sampiyonu olurken, bayanlar 60 kilogram kategorisinde Nisagül Büyük, 55 kilogram kategorisinde Rasim Serdar Yilmaz, Avrupa ikincisi oldular. Hopa Halk Egitim Merkezi kursiyerleri ve Hopa Anadolu Imam Hatip Lisesi Kyokushin Karate Spor Kulübü’ne kayitli olan ögrenciler, antrenör Metin Ay’la birlikte ilçede büyük coskuyla karsilandi.

Antrenör Metin Ay burada yaptigi açiklamada "9-10 Aralik 2023 tarihlerinde Macaristan’in baskenti Budapeste kentinde gerçeklestirilen 20. Avrupa Open Kyokushin Karate Sampiyonasi’na ilçemizden 11 sporcu ile katilim sagladik. Bu süreçte 6 Aralik tarihinde Hopa’dan otobüs ile karayolu ile hareket toplanma merkezi olan Bursa’ya ulasmak sureti ile yine 7’si aksami Budapeste’ye karayolu ile seyahat ettik. Cuma günü aksam saatlerinde ulastigimiz Budapeste’ye gerekli rezervasyonlarimiz müsabaka hazirlik ve kontrollerimiz yapildiktan sonra gece saat 10’da yerlesecegimiz otele ulasabildik. O saatten sonra sabah 6’ya kadar dinlenme süresine geçtik. Kisitli sürede turnuvaya katilmak üzere alana intikal ettik. Cumartesi ve pazar günü yogun bir sekilde turnuva sürecini geçirdik. Turnuva sürecinde Hopa ekibinden 1 Avrupa sampiyonu, 2 Avrupa ikincisi çikarma basarisi elde ettik. Ülkemizi, sehrimizi ve ilçemizi iyi bir sekilde temsil etmenin gururu ile memleketimize yine karayolu ile Bursa’ya oradan da Artvin Hopa’ya kendi imkanlarimiz ile intikal ettik" dedi.

Hopa Kaymakamligi’na da ayrica tesekkür eden Ay "Zira 6 sporcumuzun tamaminin masraflarini Hopa Kaymakamligi karsiladi. Digerlerinin bir kismini da yerel sponsorlarla ve velilerimizin imkanlari ile gerçeklestirdik ve bu süreci tamamladik. Taktir edersiniz ki son derece kara yolunun getirmis oldugu zorluk ve mesakkatle dinlenme süreci veya kamp süreci olamadan geçirdigimiz bu sürece ragmen bu derece ile dönmüs olmak bu dereceyi ve bu basarilari olmasi gerektiginden daha anlamli kildi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA