Giresunspor-Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 16. haftasinda oynanan Giresunspor-Gençlerbirligi maçinin ardindan teknik direktörler maça iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 16. haftasinda Giresunspor, konuk ettigi Gençlerbirligi’ne 1-0 maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, “Öncelikle takimimi galibiyetten dolayi tebrik ediyorum. Giresunspor’u da tebrik ediyorum. Çocuklar gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Zorlandik. Maçin basinda sans geldi, penalti kaçirdik. Bu sezon kaçirdigimiz dördüncü penalti. Kritik maçlarda kaçirdigimiz penaltilarla puanlar kaybettik. Tabi maç zora girdi. Maçin içinde gol gelmedikçe rakibimizin direnci daha da artti. Bizde tam tersi tecrübeli bir takim olmamiza ragmen saha içinde strese girdik, panik yapmaya basladik. Bu panik te bizi zaman zaman hataya sürükledi. Açikçasi kolay maç degildi. Zaten Giresunspor, ligin sonlarinda bir takim olabilir, zor günler yasiyor olabilir. Ama gerçekten verdikleri mücadeleyle çocuklar takdiri hak ediyorlar. O yüzden zor bir karsilasmaydi. Bu tip maçlar zirvede olan takimlar için kolay olmuyor. Erken gol bulursak tabi ki maçin kirilma anlari olabilirdi. Ama gol gelmedikçe rakibin direnci artiyor. Bizde maalesef strese giriyoruz. Ama sonuçta son dakikalarda da olsa skoru yakalayip kazanmayi bildik. O yüzden mutluyuz” seklinde konustu.

Giresunspor Teknik Direktörü Mehmet Birinci yaptigi konusmada, “Iyi bir mücadele oldu sahada. Ünlü fizikçi Arsimet’in bir sözü var. Hatirladigim kadariyla “Bana bir kaldiraç verin, dünyayi kaldirayim” diyor. Maalesef bize de öyle bir sey lazim. Çünkü gerçekten oyuncumuz yok. Sezon basi geldigimde bu ligde kalacagiz, her zaman söylemistim. O takimda Kuwas denen arkadasimiz kulübü tek tarafli fesih ederek birakti. Erol kardesimizi biliyorsunuz. Çaprazlari koptu, sezonu bitirdi. Savicevic’in durumu belli degil. O da herhalde gidecek. Tamamen amatör ruhla bugün sahada 3 tane amatör gencimiz oynadi. Tabi bunlar bahane degil ama gücümüz bu kadar. Hakem arkadasimiz gol pozisyonuna kadar iyi maç yönetti. Geçen hafta olan tasvip etmedigimiz olaydan sonra TFF Baskanimiz çikip hakemlerde insandir, hakemlerde hata yapabilir diye söyleyiste bulundu. Gerçekten dogru bir söz. Ama maalesef bizim yaptigimiz hatalari yönetim kabul etmiyor. Giresunspor için bunu söylemiyoruz. Her takimda hakemin yaptigi hatadan sen cezalandiriliyorsun ve kulüpten gönderiliyorsun. O zaman hata yapan hakemlerinde 1-2 hafta degil 3-5 ay disari birakin da görelim” dedi.

Kaynak: İHA