Nilüfer'in Sultanlarindan Besiktas Galibiyeti

Nilüfer Belediyespor Kadin Voleybol Takimi, deplasmanda karsilastigi Besiktas Ayos’u 3-1 yenerek, Vodafone Sultanlar Ligi’nin ilk devresini galibiyetle kapatti.

Vodafone Sultanlar Ligi’nde Bursa’nin tek temsilcisi olan Nilüfer Belediyespor, ilk yarinin son maçinda Besiktas Ayos’a konuk oldu. Burhan Felek Voleybol Salonu’ndaki karsilasmanin ilk seti karsilikli sayilarla basladi.

Her iki takiminda oyundan kopmadigi ve son ana kadar süren heyecan dolu seti, Nilüferli voleybolcular 25-23 kazandi. Ikinci sete Besiktas Ayos etkili basladi.

Set boyunca basarili oyununu sürdüren siyah beyazlilar, bu seti 25-28 alarak maçta durumu 1-1’e tasidilar.

Üçüncü setin baslamasi ile birlikte file önü üstünlügünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor set ortalarinda 12-4 üstünlük kurdu. Besiktas daha sonra yakaladigi seri sayilarla oyunda dengeyi kurmaya çalissa da, açilan farki önleyemedi ve bu seti 25-21 Nilüferli voleybolcular kazandi. Dördüncü set her iki ekibin karsilikli sayilari ile set sonlarina kadar devam etti. Set sonunda 2-0’lik seri yakalayan Nilüfer Belediyespor bu seti de 25-22 kazanarak maçtan 3-1 galip ayrildi ve 3 puanin sahibi oldu.

Nilüfer Belediyespor ilk yarida oynadigi 13 karsilasmada 6 galibiyet ve 7 yenilgi alarak, 16 puanla ligi 8. sirada tamamladi.

Kaynak: İHA